lørdag, april 05, 2008

Be slik Apostelen Paulus ba, del 6


Apostelen Paulus satt fengslet i Filippi. Bildet viser de ytre ruinene av dette fengslet i dag. Paulus ba for denne forsamlingen, og han gjorde det med disse ordene: "Og dette ber jeg om, at deres kjærlighet må bli mer og mer rik på kunnskap og all innsikt, slik at dere kan dømme om hva som er rett i de forskjellige spørsmål, for at dere må stå rene og uten lyte til Kristi dag, fylt av rettferds frukt ved Jesus Kristus, Gud til ære og pris." (Fil 1,9-11)


I nær sagt alle de bønnene som Paulus ba ser vi at han ba mer for selve prosessen enn for resultatene. Han har en ide om hva han ønsker at resultatet skal bli. I de fleste bønnene vi har nedskrevet som han ba finner vi dette "slik at", som er hans ønske om det som skal skje. Resultatet av det han ønsker å se i livene til de som tilhørte forsamlingen i Filippi er at han ønsker at de skal få del i det som er best, og han ønsker samtidig at de skal leve rent og uklanderlig. Men hvordan ber han?


Han ber om at deres kjærlighet må fordypes mer og mer i kunnskap og innsikt. Han ber om at de må bli mer kjærlige overfor hverandre og at de må ha mer kjennskap til Kristi kjærlighet til dem. Hva er så forbindelsen mellom resultatet og hva han ba for?


Hva ville skje i våre forsamlinger hvis vi plutselig dag skulle oppleve at nådens ånd ble utøst over oss og alle begynte å elske hverandre som Kristus har elsket oss? Tror du det ville ha skapt forandringer? Paulus hadde opplevd dette i sitt eget liv. Han som tidligere hatet, og som så til at kristne ble kastet i fengsel, ja til og med drept, hadde selv møtt Kristi kjærlighet som hadde smeltet hans hat og forandret hans liv. Han visste at om forsamlingen i Filippi fikk erfare Kristi kjærlighet på samme måte, så ville også alle de andre tingene denne menigheten slet med av utfordringer falle på plass. Så radikal er Kristi kjærlighet. Den har en slik evne, som ingenting annet, til å endre menneskers liv. Derfor ba Paulus om dette. Det var hans viktigste bønneemne for denne forsamlingen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

BjornOlav;
Nej,jag har ännu inte fått ditt kort,men det kommer nog på måndag.
Ja bjornOlav,det är märkligt,när man tänker på Paulus,som han levde förut,och hans förvandling.Det är bara Gud som så helt kan förvandla en människa!
Jag tänker på Jer: 18,om krukmakaren.Jag tänker på egen del,och ber "Gud börja om än en gång i mitt liv,och förvandla mej till din avbild"!Jag tror att vi måste be den bönen ofta.
Kommer du ihåg min vän i Piteå uppe i Norrlan,som skulle opereras? jag pratade med hans fru i morse,och operationen hade gått bra!Tack BjornOlav för dina böner för honom.
Här skickar jag med en sång BjjornOlav:
I den sene minattstid,kjemper bruden troens strid.
Dag for dag for hjertet venter Frelseren.
Mens hun våker og hun ber,
Imot himmelen hun ser.
Han har sagt at han vil komme snare igjen.

Bryt i lovsang ut,Jesu Kristi brud.
Maran Ata Herren kommer meget snart.
Stå beredt i hvite kler,
La din lampe brinne her.
Maran Ata se din brudgom nu er ner.

Alt som lokker og bedrar,
ingen plass hos bruden har.
Hun er fylt av lengsel hjem til himmelen.
Tidens tegn bebuder klart:
Jesus kommer meget snart.
Hvilken dag det blir å möte brudgommen.

Bryllopsklokker ringe skal
bruden hjem til himlens sal.
Hun skal löftes bort fra jordens sorg og ve.
Da er troens kamp forbi.
Hun er evig frelst og fri.
Maran Ata snart vil dette under skje.

Känner du inte tårarna komma BjornOlav? Det gjör dom på mej!
Ha en bra kväll hälssar Karin

Bjørn Olav sa...

Så godt å høre at operasjonen gikk bra. Gud er god.

Håper kortet kommer på mandag. Må Herren velsigne helgen for deg og dine. Jeg skal preke i en pinsemenighet i morgen.

Takk for den flotte sangen.