torsdag, april 03, 2008

Rykter om storkrig mellom Syria og Israel

Ryktene svirrer i Israel om dagen. Det er flere ting som tyder på at Syria forbereder seg på krig mot Israel. Det var en tilsvarende rykteflom for et år siden også. Den gangen var det påstander fra russiske etterretningskilder som hisset opp gemyttene i Syria. Det som er faktum nå er at Syria har innført delvis alarmberedskap og innkalt reservestyrker. To armerte divisjoner skal være oppstilt ved riksveien mellom Damaskus og Beirut. Det er ikke uvanlig at Israel trues fra flere kanter samtidig. Hisballah skal ha 40.000 raketter klar til avfyring mot Israel, og fra de siste dagers nyhetsopplsag vet vi at Hamas har forbedret sine raketter slik at de kan nå lenger inn i landet, ja helt til Israels atomanlegg. I går hadde den israelske regjeringen et ekstraordinært møte for å forberede en stor sivilforsvarsøvelse som skal pågå i Israel neste uke. På dette møtet vedtok den israelske regjeringen å dele ut gassmasker mot biologisk og kjemisk krigføring til befolkningen igjen. Det sier litt om alvoret i situasjonen. Dette er virkelig et kall til landets forbedere om å gå i forbønn for Israel igjen. Måtte Gud spare befolkningen i Israel, Libanon og Syria mot krig, med alle de tap av menneskeliv og all den lidelse det medfører. Bildet av de israelske soldatene er tatt av Ariel Jerozolimski.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ser av nettsiden til Norge idag at vår tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik foreslår å dele Jerusalem. Hvilke tanker gjør du deg om det?

Johannes

Bjørn Olav sa...

Nå er jeg ikke så veldig overrasket over dette. Bondevik er både politiker og prest i Den norske kirke. Det er en kjent sak at en del prester i DNK er erstatningsteologer.

Men det er likevel trist.

Profeten Sakarja sier:

"Se Jeg skal gjøre Jerusalem til en tumleskål for alle folkene rundt omkring." (Sak 12,2)

"På den dagen skal det skje: Jeg skal gjøre Jerusalem til en løftestein for alle folkene. Alle som vil løfte henne bort, skal sannelig bli flerret opp, selv om alle jordens folkeslag er samlet mot henne." (Sak 12,3)

Anonym sa...

Det er ikke noe nytt at Kjell Magne Bondevik er for å dele Jerusalem. Husker jeg ikke helt feil sa han det samme da han var statsminister.

Mvh.: Birgir

Bjørn Olav sa...

Birgir

Jeg har forsøkt å finne dokumentasjon på dette, men har ikke lykkes så langt.

Det jeg vet er at Kjell Magne Bondevik stod i 1996 bak et opprop til støtte for å flytte Norges ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem. Initiativtaker var KrF-veteran og ivrig Israel-venn Kåre Kristiansen.

12 år senere ser det ut som om han har forlatt sitt standpunkt. I dag støtter han at Jerusalem skal deles. Jerusalem som er Israels udelelige og evige hovedstad.

Anonym sa...

Bjørn Olav:

???

Bondevik støtter jo også i dette intervjuet å flytte ambassaden til Jerusalem.

Bondevik sier i intervjuet at han ser for seg at både Norges ambassade i Israel, og Norges ambassade i Palestina vil ligge i Jerusalem.

Det er ikke i denne sammenheng et motsetningsforhold mellom deling av Jerusalem, og flytting av ambassaden til Jerusalem.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Det som har endret seg - til det verre, er at Bondevik nå ser for seg en deling av Jerusalem.

Bjørn Olav sa...

For Herren selv kommer til å holde den ansvarlig som deler Hans land.

"da vil jeg smale alle hedningefolkene og føre dem ned i Josafats dal. Der vil jeg holde rettergang med dem PÅ GRUNN AV ISRAEL MITT FOLK OG MIN ARV, fordi de spredte dem blant hedningefolkene OG DELTE MITT LAND," (Joel 3,7)

Bjørn Olav sa...

OPPDATERING:

Karmel Israels Nytt melder idag (fredag 4.april 2008) følgende:

"Det israelske forsvaret (IDF) beholder en høy beredskap i nord mot grensen til Libanon og Syria samtidig i kjølvannet av syriske troppeforflytninger og økt spenning i området. Men israelske myndigheter har sendt et budskap til Syria vi FN om at de ikke ønsker noen krig med landet. Militære kilder sier ifølge israelske aviser at noe av den syriske opprustningen kan komme av en planlagt stor israelsk militær øvelse i Golan-området etter den jødiske påsken. IDF sender jagerfly opp mot grensen nesten daglig for å møte syriske fly som kommer mot den israelske grensen."

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Hvor har du det fra at Bondevik tidligere har hatt et annet standpunkt?

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Lars:
Som jeg alt har nevnt skrev Kjell Magne Bondevik under på et opprop om å flytte den norske ambassaden i Israel til Jerusalem. Det skjedde i 1996. Så vidt jeg vet hadde Bondevik på det tidspunktet et annet synspunkt på Jerusalems stilling enn det han har idag. Jeg har forsøkt å finne dokumentasjon på dette, men har ikke lykkes ennå med det. Jeg har dette fra ulike kilder, men de er alle muntlige. Så jeg må få lov til å komme tilbake til en skriftlig dokumentasjon på et senere tidspunkt. Jeg skal love å arbeide med saken.

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Jeg husker ikke om Bondevik hadde et annet standpunkt den gangen, men jeg ser ikke hva det du skriver har med oppropet han skrev under på å gjøre.

Det er ikke noe motsetningsforhold mellom det han skrev under på den gang, og det han står for i dag slik oppbygningen av argumentet ditt ser ut til å legge opp til.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Jeg er enig med deg, om dette var poenget. Men ut fra de opplysningene jeg har så har altså Bondevik endret sitt standpunkt.