fredag, april 11, 2008

Slik kan du be for dine barn/barnebarn


Her følger en plan over hvordan du kan be konkret for dine barn/barnebarn i en måned. Når du har bedt gjennom disse bønneemnene i en måned, kan du starte på nytt igjen! Les også bibelstedene høyt for deg selv hver dag. Du må gjerne kopiere dette og gi det videre, men husk da å merk kopien med: © Shekinah Bønnevektere for Israel og nasjonene.


1. Frelse: Herre, måtte de gripe den frelse som er i Kristus Jesus, med evig glede. (Jes 43,8 og 2.Tim 2,10)


2. Vokse i nåde: Jeg ber om at mine barn må vokse i nåde og kjennskap til vår Herre og Frelser, Jesus Kristus. (2.Pet 3,18)


3. Kjærlighet: Gi, Herre, at mine barn må lære å leve et liv i kjærlighet, gjennom Ånden som bor i dem. (Gal 5,25 og Ef 5,2)


4. Ærlighet og integritet: Måtte integritet og ærlighet bli deres ærbarhet og deres beskyttelse. (Salme 25,12)


5. Selvkontroll: Far, hjelp mine barn til ikke å bli som andre rundt dem, men la dem være årvåkne og ha selvkontroll i alt hva de gjør. (1.Tess 5,6)


6. Kjærlighet til Guds ord: Må mine barn lære å forstå at Ditt Ord er mer dyrebart enn gull og søtere enn honning fra vokskakene. (Salme 19,11)


7. Rettferd: Gud, hjelp mine barn til å elske rettferd som Du gjør og at de handler rettferdig i alt hva de gjør. (Salme 11,7 og Mika 6,8)


8. Barmhjertighet: Må mine barn alltid være barmhjertige, slik deres Far er barmhjertig. (Luk 6,36)


9. Respekt for seg selv, andre og autoriteter: Far, gi at mine barn vil vise nødvendig respekt overfor alle mennesker, slik Ditt ord befaler. (1.Pet 2,17)


10. Bibelsk selvfølelse: Hjelp mine barn til å utvikle en sterk selvfølelse som er rotfestet i forståelsen av at de er vi er Hans verk, skapt i Kristus Jesus (Ef 2,10)


11. Trofasthet: Måtte kjærlighet og trofasthet aldri vike fra mine barn, men bind disse dydene rundt deres hals og skriv dem på deres hjertes tavle. (Ord 3,3)


12. Mot: Måtte mine barn alltid være sterke og modige, og bygg dette inn i deres karakter og ila det prege deres handlinger. (5.Mos 31,6)


13. Renhet: Gud, skap i dem et rent hjerte, og forny en stadig ånd inne i dem. (Salme 51,12)


14. Godhet: Herre, måtte mine barn alltid forsøke å være gode mot hverandre og alle andre. (1.Tess 5,15)


15. Sjenerøse: Gi at nine barn er sjenerøse og villig til å dele, og på denne måten legge opp en skatt for dem selv som et solid fundament for den tiden som kommer. (1.Tim 6,18-19)


16. Fredselskende: Far, la mine barn gjøre alt som tjener til å skape fred. (Rom 14,19)


17. Glede: Måtte mine barn bli fylt med en glede gitt dem av Den Hellige Ånd. (1.Tess 1,6)


18. Utholdenhet: Herre, lær mine barn utholdenhet i alt hva de gjør, og hjelp dem spesielt til å løpe med utholdenhet i det løp som er gitt dem å løpe. (Hebr 12,1)


19. Ydmykhet: Gud, vær så snill å kultiver mine barn i evnen til å vise sann ydmykhet mot alle mennesker. (Tit 3,2)


20. Medlidenhet: Herre, svøp mine barn i medlidenhetens kappe. (Kol 3,12)


21. Ansvarlighet: Gi at mine barn må lære ansvarlighet. (Gal 6,5)


22. Tilfredshet: Herre, lær mine barn hemmeligheten ved å være tilfreds i enhver situasjon, gjennom Ham som gir dem styrke til det. (Fil 4,12-13)


23. Tro: Jeg ber om at tro må slå rot og vokse i mine barns hjerter, at de ved tro må oppnå det som er blitt dem ved løfter. (Luk 17,5-6 og Hebr 11,1-40)


24. En tjeners hjerte: Gud, gi at mine barn utvikler en tjeners hjerte, slik at de må tjene helhjertet, som om de tjente Herren, og ikke mennesker, (Ef 6,7)


25. Håp: Måtte håpets Gud gi at mine barn må strømme over av håp ved Den Hellige Ånds kraft. (Rom 15,13)


26. Villighet og evne til å arbeide: Lær mine barn, Herre, å verdsette arbeid og å arbeide som om de arbeidet for Herren. (Kol 3,23)


27. Lidenskap for Gud: Herre, gi mine barn i deres hjerter en lidenskap som henger fast ved Deg, søker Deg og lengter etter Deg. (Salme 63,9)


28. Selvdisiplin: Far, jeg ber om at mine barn nå ønske å leve et disiplinert liv, slik at de gjør det som er rett, rettferdig og rimelig. (Ord 1,3)


29. Bønn: Gi, Herre at mine barns liv preges av bønn, og at de lærer å be i Ånden. (Ef 6,18)


30. Takknemlighet: Hjelp mine barn til å leve liv som alltid er fulle av takknemlighet og som alltid gir Herren takk for alle ting i Herren Jesu Kristi navn. (Ef 5,20 og Kol 2,7)


31. Et hjerte for misjon: Herre, hjelp mine barn til å utvikle et ønske om å se Ditt navn forherliget og erklært for alle nasjoner, Dine underfulle gjerninger blant alle folkene. (Salme 96,3)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for at du la ut denne flotte bønneplanen. Jeg har også andre planer som jeg bruker. Men denne var så bra at nå vil jeg bruke denne.

Ha en velsignet helg!

Stener

Bjørn Olav sa...

Takk skal du ha, Stener. Jeg håper riktig mange vil bruke denne bønneplanen. Hva ville ikke kunne skje med våre barn og barnebarn om vi ba konkret og systematisk over disse 31 bønneemnene hver måned!

Anonym sa...

Jeg har ingen barn selv, men er tante til hele 18 stk som jeg stadig har i mine tanker og bønner. Jeg har også andre barn som ligger på mitt hjerte. I de fleste av hjemmene er det heller lite kristen påvirkning. To barn har fått hjelp av barnevernet, og resultatet har vært positivt. Takk for denne praktiske bønnemanualen.
Tove O

Bjørn Olav sa...

Så flott Tove, at du kan bruke dette når du ber for tantebarna dine. Måtte Herren rikelig velsigne deg og dem!

JanEinar sa...

Ja, det var en lang og omfattende og god liste. Den må anbefales.

Anonym sa...

For noen år siden oversatte du Derek Prince`s bønneplan for Israel.Bønneplanen var for 31 dager. Jeg lurer på om du har mulighet for å legge den ut på bloggen din. Jeg tror at mange også vil ha stor glede av den.

Stener

Bjørn Olav sa...

Takk for forespørselen, Stener. Jeg skal prøve å finne den igjen og legge den ut. Den er absolutt aktuell fortsatt.