torsdag, april 10, 2008

100.000 medlemmer - 10.000 døpes i året



Jeg vet ikke om navnet Jack Hyles (bildet) sier deg noe? Dr. Jack Hyles (1926-2001) var pastor for First Baptist Church i Hammond Indiana fra august 1959 til februar 2001! Denne menigheten, som har verdens største søndagsskole, har 100.000 medlemmer og har de siste fem årene døpt 10.000 mennesker hvert eneste år. Ved siden av å være pastor grunnla Jack Hyles og var rådgiver for Hyles-Anderson College samtidig som han var tilsynsmann for Hammond Baptist Schools, som hadde 4000 studenter i fjor. Siden dørene til Hyles-Anderson College åpnet for første gang i 1972, så har Jack Hyles ledet utdannelsen av 1.000 pastorer og misjonærer som tjener både i USA og utenfor landets grenser. Han har også ledet 37 årlige pastorkonferanser hvor tusenvis av pastorer har deltatt. Han har også skrevet 49 bøker og hefter, mange av dem ligger ute på nettet aldeles gratis. Pastor Jack Hyles grunnla også det som kalles Fundamental Baptist Missions International og tror at Bibelen er det den sier å være: Guds ord.

Det har vært mye fokus på såkalte karismatiske menigheter som opplever en sterk menighetsvekst. Derfor er det spesielt interessant å fortelle om at også baptistmenigheter vokser. Hemmeligheten tror jeg er at de ærer Gud ved at de tror at Bibelen er Guds evige, uforanderlige ord. Om First Baptist Church i Hammond Indiana heter det: "We are the people of the Book."

I Salme 138,2 kan vi lese:

"For over alle ting har du opphøyet ditt navn og ditt ord." (Norsk Bibel 88, 1.opplag 1988)

Etter Jack Hyles forfremming til herligheten fortsetter First Baptist Church i Hammond å vokse. Nå under ledelse av pastor Jack Schaap.

2 kommentarer:

Anonym sa...

22. mars var jeg på besøk i denne menigheten. Det var spesielt å se alle byggningene menigheten eier. Neste to hele kvartaler midt i sentrum av Hammond (ikke langt fra Chicago). Menigheten har verdens største søndagsskole for voksne. Her kommer man i busser fra fjern og nær, for å delta i undervisningen. En spennende menighet, som sikkert ikke hadde passet inn i det norske kirkelandskapet, men som vi likevel har mye å lære av.
- Ulf Magne

Bjørn Olav sa...

"Der skulle vi ha vøri!" Sikkert en flott opplevelse. En dag håper jeg å kunne reise en tur til "junain'ten". Forholdene er litt annerledes der enn her, på mange måter. Ikke minst i antall menighetsmedlemmer.