onsdag, april 23, 2008

Hva sier kirkefedrene om Jesu gjenkomst? Del 1


Å studere kirkefedrene er et interessant studium i mange henseender. I denne artikkelen skal vi se på hva noen av dem hadde å si om Jesu gjenkomst. Jeg lar deres uttalelser tale for seg selv, uten å kommentere dem, annet enn å gi noen opplysninger om deres bakgrunn:


Klemens av Aleksandria, (ikonet) omtalt i Fil 4,3, var en av medarbeiderne til Paulus og skrev to brev til forsamlingen i Korint. Brevene er bevart: "Det er elendig fatt med dem som har et delt sinn og et delt hjerte, og som sier: Dette har vi hørt før helt fra våre fedres tid. Og nå er vi blitt gamle, oh ikke noen av disse tingene har skjedd. Dere dårer! Snart og plutselig skal Hans vilje bli fullbyrdet, som også Skriften sier: Snart skal Han komme og Han skal ikke dryge. Brått skal Herren komme til sitt tempel. Dette gjelder også Den Hellige, Han som dere venter." I sitt andre brev skriver han: "La oss til enhver tid vente på Guds rike i kjærlighet og rettferdighet for vi kjenner ikke dagen for Herrens komme."


Barnabas-brevet, et av de de eldste kristne dokumenter, anslått å være fra tiden omkring det første århundreskiftet: "Vi gir alvorlig akt på disse siste dager, for hele tiden siden dere kom til troen vil være til ingen nytte for dere hvis vi ikke nå i denne onde tid motstår de farer som møter oss, slik det sømmer seg for Guds barn." "Som en forklaring på dette vil det bli oppstandelse ... For dagen er nær da alle ting skal forsvinne sammen med den onde. Herren er nær og likeså Hans lønn."


Didache eller De 12 apostlers lære, anslått til å være fra omkring år 110: "Våk for deres livs skyld! La ikke deres lamper slokne. Vær rede for oppbrudd. For dere kjenner ikke timen når Herren kommer... Hele den tid dere har vært troende vil være til ingen nytte for dere dersom dere ikke er rede i den siste tiden .... Deretter skal han som forfører verden stå fram som en gudesønn og han skal gjøre under og tegn ... Da skal sannhetens tegn komme til syne, først en åpning i himmelen, deretter lyden av en trompet, for det tredje en oppstandelse av de døde, men ikke alle av dem, slik det også er blitt sagt. Deretter skal verden se Herren komme med himmelens skyer."

fortsettes

1 kommentar:

Anonym sa...

Ga foresten et svar du kanskje vil finne interessant på et spørsmål du stilte i tråden hvor det er et bilde fra tv2 i forbindelse med en demonstrasjon hvor Blitz er.

Mvh.
Lars