søndag, august 31, 2008

En flerkulturell menighet på Hedmarken



I formiddag har jeg talt i Baptistkirken i Brummunddal. Det er første gang jeg taler siden det operative inngrepet i hjertet, så jeg føler stor takknemlighet for at jeg klarer å stå på en talerstol igjen. Min gode venn, pastor Alf Olav Kavli er for tiden i Praha hvor han studerer, og jeg skal være "stand-in" for ham to søndager denne høsten. Det setter jeg stor pris på, for menigheten på dette lille stedet er en flott menighet med kristne som representerer ulike land. På gudstjenesten i formiddag var det folk fra både Sierra Leone på vestkysten av Afrika, Ramallah og selvsagt mange brummunddøler! De har flotte sangkrefter, og pastor Alf som har vært pastor for to baptistmenigheter i USA har tatt med seg den flotte tradisjonen med sønddagsskole for voksne. Så her møter medlemmene og interesserte opp klokken 10 søndag formiddag for å ha en times sønddagsskole, før selve gudstjenesten begynner klokken 11. Jeg talte ut tra Matt 28 om å "gjøre disipler" og betydningen av å være gode rollemodeller, medvandrere og forbilder for andre. Det var flott å være sammen med trossøsken denne siste søndagen i august, og få anledning til å dele Guds ord med dem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så godt å se at du kan stå på prekestolen igjen, være i det du er kalt til.
Det med søndagsskole for voksne er fint. Har deltatt i dette hver gang jeg har vært i Baptistkirken i en liten by i Amerika.
Satte og pris på det fellesskapet medlemmene hadde også utenom søndagene.
klassene var delt opp etter alderen på deltakerne og undervist ut fra det. Glemmer ikke pastoren som snakket om at vi som er eldre må ta oss tid til å SE de yngre og deres behov, uten for mye kritikk. Hvordan ville vi selv bli møtt som ung uerfaren kristen..?
Godt med slik undervisning.
Hilsen karin.

Bjørn Olav sa...

Ja, det var godt å få muligheten til å forkynne Guds ord igjen! Pastor Alf og hans medarbeidere gjør en kjempefin innsats her, og det er tydelig at det blir satt pris på. Det ser en av en økende oppslutning. Neste gang jeg skal dit skal jeg selv undervise i pastor Alfs klasse, før jeg taler på gudstjenesten.

Måtte Herren rikelig velsigne deg i morgen og dagene som kommer.