onsdag, august 13, 2008

www.martyrkirkensvenner.blogspot.com etablert


Forfølgelse av kristne har fulgt menigheten siden dens grunnleggelse, og menighetsvekt er gjerne en følge av dette. Det ser vi ikke minst i Kina, men også i enkelte muslimske land. Interessen for de forfulgte kristne har fulgt meg i mange år. Jeg begynte å gå fra hus til hus for å samle underskrifter for frigivelse av sovjetiske trosfanger. I fire år tok jeg permisjon fra arbeidet som journalist i en dagsavis, for å arbeide som redaktør for Ropet fra Øst og etter at jeg sluttet der har særlig forholdene for fengslede pastorer opptatt meg veldig, siden jeg er pastor selv. Ordene fra Hebreerbrevet 13,3 har vært et nøkkelord for meg: "Husk på dem som sitter i fengsel, som om dere var lenket sammen med dem, og husk på dem som blir mishandlet, som om det gjaldt deres egen kropp."


Mens jeg arbeidet i Norsk Misjon i Øst, tidligere Misjon bak Jernteppet, hadde jeg også gleden av å møte Richard Wurmbrand og tilbrakte en hel dag sammen med ham. Det kommer jeg aldri til å glemme. Wurmbrand tilbrakte som kjent 14 år under grusomme fengselsforhold og ble torturert på grunn av sin tro på Kristus. I vårt eget hjem har vi hatt flere besøk av mennesker som har betalt en meget høy pris for å følge Jesus, flere av dem har tilbrakt mange år i fengsler og fangeleire. Under mine besøk i Russland har jeg også møtt mange av de som ble fengslet og torturert under det kommunistiske åket. I dag er det mange som med selve livet som innsats følger Kristus i de muslimske land. Mange av dem ender opp som martyrer.


Jeg er også av den overbevisning at forfølgelsen vil komme til Europas vestlige del, og vi ser allerede tendenser til det. Guds ord sier oss veldig klart og tydelig: "Alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, SKAL BLI FORFULGT." (2.Tim 3,12) Det står ikke "vil muligens bli", men "skal". Vi må være forberedt på å lide for Kristi skyld.


For å gjøre det lettere for oss å be for forfulgte kristne, deres familier og menigheter, har jeg opprettet en egen blogg: http://www.martyrkirkensvenner.blogspot.com/


Her vil du finne oversikter, artikler, spesielle bønneemner om den forfulgte kirke verden over. Med mine kontakter med den internasjonale bønnebevegelsen vil jeg kunne videreformidle informasjon som få andre har tilgang til. Jeg vil også hente informasjon fra Forum 18, Åpne Dører, Norsk Misjon i Øst, Voice of the Martyrs og andre.
Nå trenger jeg hjelp til å gjøre nettadressen kjent. Fortell dine venner om den! Informer menigheten din. Heng gjerne opp nettadressen synlig i menighetslokalet. Dette er først og fremst en forbønnstjeneste. Jeg oppfordrer leserne til å støtte de norske organisasjonene Åpne Dører og Norsk Misjon i Øst, som begge gjør en kjempeinnsats for de forfulgte.


Bloggen vil bli oppdatert jevnlig, forhåpentligvis hver dag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

TAKK, BJØRN OLAV!

Stener

Anonym sa...

Dette var veldig bra. Nå blir det lettere å be. Johannes

Bongydread sa...

Tusen takk Bjørn! Fant "prekener fra enecelle" i en brukthandel i går. veldig fin stand, harbegynt å lese i den også.

Anonym sa...

Takk for blogg om dette viktige emnet.