tirsdag, august 05, 2008

Sønn av toppleder i Hamas er blitt kristen!




Den israelske avisen Haartz bringer i dag et sensasjonelt intervju med sønn til Hamas lederen, sjeik Hassan Yousef (bildene). Sønnen, Masab Yousef, er blitt en kristen! Faren, sjeik Hassan Yousef, betraktes som lederen for terrororganisasjonen Hamas på den såkalte Vestbredden. Han er også parlamentsmedlem for Hamas, og har sittet to år i fengsel. Sønnen Masab, som nå kaller seg Josef og er bosatt i California, forteller i intervjuet at han for åtte år siden ble invitert til et kristent møte i Jerusalem. Han gikk dit, likte det han hørte og av ren nysgjerrighet begynte han å lese i Bibelen hver dag. Etter en stund fikk han også i all hemmelighet undervisning i den kristne tro. "Jeg begynte å gå opp på høydene rundt Ramallah. Der satt jeg i stillhet og leste Bibelen i det fantastiske landskapet," forteller han til den israelske avisen. Han er ikke den første som er blitt forvandlet ved å lese Bibelen, den er en "farlig" bok for den som begir seg ut på å lese den. Broder Andreas har abeidet mye blant lederne for Hamas, er det de første fruktene vi begynner å se av det arbeidet? For å spørre med broder Andreas: Når var siste gangen du ba for Osama bin Laden? Det er klart at dette vil få store ringvirkninger for evangeliet blant muslimene. La oss be for dem, og be for Hamaslederens sønn som er blitt frelst. Dette er virkelig noe å takke Gud for i dag! Vi må ikke glemme at Josef som han kaller seg nå lever i stor fare for sitt liv. Han har vendt seg bort fra Islam, og tar avstand fra sin fars terrororganisasjon.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Shattering a 'national mythology'

http://www.haaretz.com/hasen/spages/966952.html

Denne artikkelen er også gjengitt i siste nr av Le Monde Diplomatique på norsk

Eskil sa...

Veldig interessant artikkel! Det er inspirerende å se at flere og flere muslimer kommer til Jesus. I muslimske miljøer er man i full gang med å bortforklare dette selvfølgelig. Men det forhindrer ikke at flere og flere muslimer revurderer sin tro i disse dager. I min hjemby er det svært mange eks-muslimer som har kommet til tro og blitt døpt. Lignende ting skjer på mange steder.

Men den artikkelen som forrige kommentar viser til, var jamen dårlig! Eller ikke artikkelen, men "kunnskapene" til han som blir intervjuet. Bl.a påstår han at det aldri kan ha skjedd noen deportasjoner av jødene for 2000 år siden fordi man da ikke hadde tog og den slags. Man kan slå opp i en hvilken som helst historiebok og finne ut at deportasjoner var svært vanlig på den tiden. Imidlertid er det selvfølgelig visse miljøer som ikke går av veien for historieforfalskning for å fremme sitt særdeles negative syn på Israel. Bjørn Olav: Vil du virkelig ha liggende en så tvilsom link fra siden din? Nå er det ikke avisen jeg kritiserer. De har bare gjort et intervju. Men han som er intervjuet er virkelig "ute og sykler"

Bjørn Olav sa...

Kommentaren har nok kommet på mens jeg lå på sykehuset, jeg har derfor ikke sett den før jeg leser din kommentar, Eskil. Jeg skal ta meg tid til å se nærmere på den nå.

Det er flott å høre om muslimer som kommer til tro på Jesus i ditt distrikt. Det er virkelig et takkeenme.