søndag, september 27, 2009

Kristne hoteleiere arrestert fordi muslimsk kvinne følte seg krenket av deres synspunkter


Ben og Sharon Vogelenzang (bildet), et kristent ektepar som driver hotellet Bounty House i nærten av Aintree veddeløpsbane, ble arrestert juli i år fordi de skal ha krenket en muslimsk kvinnelig gjest. Rettsaken mot de to er nå berammet til 8.-9. desember i Liverpool. Blir de kjent skyldig kan de bli dømt til å betale ca 50.000 norske kroner i bot og få en anmerkning i politiets registre som kriminelle.

Saken er som følger: I mars hadde hotellet en gjest som bodde på hotellet i fire uker i forbindelse med en behandling ved et lokalt sykehus. Den siste dagen kom gjesten, som var en muslimsk kvinne, inn i matsalen iført hijab. Hun utfordret ekteparet Vogelenzang til å snakke om deres kristne tro. En samtale fulgte, som blant annet handlet om Jesus var Guds Sønn eller bare en mindre profet innen Islam. I løpet av samtalen ble det snakket om Muhammed som en krigsherre og at den muslimske klesdrakten måtte være kvinnefiendtlig. Den muslimske kvinnen ble fornærmet av uttalelsene, og enda det var hun selv som innbød til samtalen og utfordret de to til å tilkjennegi sitt kristne syn, anmeldte hun dem for ærekrenkelser.

Ekteparet Vogelenzang avviser kvinnens anklager og sier de kun forsvarte sin egen tro. Fire måneder etter, i juli, dukket politiet opp og arresterte de to! De er anklaget for å ha krenket den muslimske kvinnen offentlig.

Hotelvirksomheten deres har vært skadelidende etter at det ble kjent at det var tatt ut tiltale mot de to. En av de faste kundene som har betydd mye for hotellets økonomi anbefaler ikke lenger sine klienter å kjøpe tjenester ved hotellet.

Dette er altså dagens England og er et av flere tegn på en gryende forfølgelse av kristne i Vest-Europa.

1 kommentar:

Karin sa...

Ja, det är bara att konstatera!
Detta är nog det som även vi i våra Länder kommer att få erfara mera av!
Vi ska komma ihåg detta par i våra böner!
Ha en bra dag BjornOlav!
PS.
Väntar på mail.
Karin