tirsdag, september 01, 2009

Anabaptistene leste Skriften med Kristus som sentrum, del 2

Tre ord kan beskrive hovedverdiene hos en anabaptist:

1. Jesus er sentrum for deres tro
2. Fellesskap er sentrum for deres liv
3. Forsoning er sentrum for deres arbeid

Kristendom sees på som disippelskap. Det er å følge Jesus i hverdagslivet. Menigheten er et søskenfellesskap eller en familie. Medlemmene gir seg ikke bare til Kristus, men også individuelt og frivillig til hverandre. Jesu etterfølgere har en kjærlighetens etikk og er ikkevoldelige. Som forvandlede mennesker arbeider de med forsoning og fredsskapende arbeid.

La oss se litt nærmere på disse tre punktene:

1. Jesus er sentrum for troen

Jesus begynte sin tjeneste med å samle en gruppe disipler rundt seg. I tre år levde disse disiplene sammen. De spiste og arbeidet sammen med Jesus. De observerte Ham mens han dro omsorg for de fattige, helbredet de syke, gav blinde synet tilbake, og underviste de store mengder av mennesker som ville høre Ham. Gjennom alt dette, og også i dagene etter oppstandelsen ble Han svært sentral for deres liv og deres tro. De ble troende som aksepterte Ham som deres Mester og Lærer, Frelser og Herre.

Likevel - det å være en kristen betydde mer enn bare det å være en troende eller en som tilber. Det betydde å være en disippel eller etterfølger av Jesus som var fylt med Jesu ånd. På grunn av dette ble de Kristus-like i sin måte å leve på. Hvis du hadde spurt disse første disiplene, tror jeg de ville ha sagt med entusiasme: Jesus er sentrum for troen vår.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: