torsdag, september 10, 2009

Vi trenger mer renhet og hellighet


Enkelte synes å tro at man ikke lenger behøver å betale en pris på å leve i Guds kraft. Da bør de lytte til erfaringene til Gudsmannen Smith Wigglesworth. George Stormont, som ofte er omtalt som Wigglesworth's adopterte sønn skriver:

"Wigglesworth var den reneste mannen jeg noensinne har kjent, en mann som daglig levde i Guds umiddelbare nærhet."

Stormont forteller om to episoder fra Wigglesworth's tjeneste som illustrerer dette godt:

Wigglesworth hadde møter en gang i Zion City, Illinois, en menighet som var grunnlagt av helbredelsesforkynneren John Alexander Dowie. Der kalte han sammen forkynnere til et spesielt bønnemøte, og var allerede i gang med å be da de kom. Etterhvert som han fortsatte i bønn, vekselsvis på engelsk og i tunger, ble rommet fylt av Guds mektige nærvær. En etter en ble forkynnerne grepet av Guds kraft, og falt ned på sine ansikt innfor Gud. Virkeligheten av Guds nærvær grep dem så sterkt at de ble paralysert i over en time. Wigglesworth var den eneste som ble stående mens han fortsatte å prise Gud og be. En sky som lignet en strålende dis fylte rommet der forkynnerne var samlet.

I 1922 var Wigglesworth i Wellington, hovedstaden i New Zealand. En ettermiddag ble det holdt et spesielt møte, der elleve fremstående kristne var samlet til bønn på invitasjon fra Wigglesworth. De bad, den ene etter den andre, helt til alle bortsett fra den besøkende evangelisten hadde bedt. Så begynte han å be for deres by og land, og mens han fortsatte å be ble rommet så mektig fylt av Guds nærvær og kraft at de andre begynte å gå, den ene etter den andre. De klarte ikke å bli igjen der i Guds hellighets strålende lys.

En forkynner som fikk høre om dette fra en som hadde vært der, ønsket å være med på et lignende møte - men var fast bestemt på at uansett hvor mange andre som gikk derfra, ville han bli igjen.

Han fikk etter kort tid anlednjing til på være med på et slikt møte. Flere ledet i bønn, og så begynte Wigglesworth å be.

Da han begynte å be, virket det som om Gud selv invaderte hele stedet. Alle ble seg dypt bevisst om at de befant seg på hellig grunn. Guds kraft var i sin renhet som et tungt vektlodd som presset dem ned. En etter en forlot de rommet, helt til det bare var en igjen. Og det var mannen som på forhånd hadde bestemt seg for å bli.

Han holdt ut, helt til trykket til slutt ble en kraft som tvang ham ut av rommet. Han sa det selv slik at de var som om sjelens demninger brast i en strøm av tårer og ukontrollert gråt.

Han måtte forlate rommet, eller dø. Han tilføyde at Wigglesworth, en mann som kjente Gud som få andre, ble igjen alene i en atmosfære der få kunne puste.

Tror du vi trenger mer renhet i våre liv?

Bildet viser Smith Wigglesworth 87 år gammel.

2 kommentarer:

Elin sa...

Måtte bare livene våres leves sånn. Hvor bare Gud er det første og det siste, og hvor Hans bilde virkelig kan forandres i oss til å bli Hansv bilde!
Gud velsigne deg!Og takk for bønnen du ber, og livet med Jesus du lever!

Morten sa...

Store ting. Har lest en del om Smith Wigglesworth tidligere og det er ufattelig lesning.

Måtte Herren fylle de som står på barrikadene med samme Ånd i dag også.

Denne døende verden trenger Jesu Ånd og kraft mer enn noen gang, og ikke minst mennesker som vitner om Han alene. Amen. Guds velsignelse over Bjørn O Hansen.