torsdag, september 24, 2009

Domkirken i Tromsø nekter Den himmelske mannen adgang - frykter det skader folkekirkeprofilen


Historien gjentar seg. For noen år siden ble den lutherske presten og jøden Richard Wurmbrand nektet å tale i Den norske kirkes menigheter. Nå skjer det samme med Den himmelske mannen, eller broder Yun. I følge et oppslag i avisen Dagen/Magazinet i dag er broder Yun nektet å preke i Tromsø domkirke. Og hør nå på begrunnelsen!

"Menighetsrådet frykter at det blir et vekkelsesmøte som kan skade folkekirkeprofilen"!!!!!!!

Men ikke kristne musikere, politikere, homofile er det stor åpenhet for. Bare ikke et møte med fokus på omvendelse, misjon og vekkelse. Tenk om noen skulle bli berørt av Jesus. Grøss og gru. Det ville jo ha vært en skandale.

Tenk at det ikke er plass for en mann, som mer enn mange andre, har betalt en høy pris i form av tortur og fengselstraff, en hengiven etterfølger av Jesus, i en kirke tilhørende Den norske kirke.

Dette sier i grunnen det meste om hvilken sørgelig tilstand statskirken befinner seg i.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav

Dette overrasker ikke meg. Deler av DNK er så langt fra levende, evangelisk kristendom at det skal mye til før en blir overrasket over hva som kan komme fra den kanten. Ikke bare forkynner de et budskap som ligger langt fra Bibelen, men de vil også legge hindringer i veien for at Guds Ord blir forkynt.

Karin sa...

Man blir verkligen upprörd djupt in i hjärtat när man läser detta!
Ja tyvärr så är det bara att konstatera,att både Svenska och Norska kyrkan till stor del,har en fruktan att det ska utbryta väckelse!Ove Lindeskär talade en gång här i Västerås pingstkyrka,och jg glömmer Aldrig vad han då sa;
"Vi måste gråta Guds tårar"!
Det tror jag är dags nu i allra högsta grad.Gråta Guds tårar över en Kyrka som inte längre vill höra Guds ord!"
Det bara strömmar tårar ner för mina kinder när jag skriver detta.
Jag har Bibeln här bredvid,och när jag slår upp en sida så får jag upp dom. 6:11-14.
På bönemötet i kväll så ska vi be för detta,att Gud ska sopa undan alla hinder, så att "Den Himmelske mannen " ska komma till domkyrkan!

"Han ju Allmakts Gud är,Ja Han Allmakts Gud är!Varför fruktar du då lilla Här?"
"Ja Amen!Herren Gud är det som är Gud!"
Karin

Anonym sa...

Dette er ytterst tragisk. Tragisk for Den norske kirke, og tragisk for Tromsø.

Anonym sa...

Dette var en trist nyhet.Vi ser hvilken vei Den norske kirke nå går. Levende kristendom holder de seg unna. Den himmelske mann kommer til Mosjøen 9 nov. Denne dagen har jeg skjermet. Han skal jeg høre. Har lest boka hans. Tror mange sløve kristne blir vekket opp under hans forkynnelse
rus

Anonym sa...

Det er klart det ville være problematisk med et vekkelsesmøte i Statskirka. Noen kunne jo bli frelst.

Anno 2008 Nym sa...

Les mer om "Den himmelske manns" Norgesbesøk på
http://www.asialink.no/
sider/tekst.asp?side=370

Jeg har hørt et rykte om at "Den himmelske mann" skal ha et møte på Lillehammer fredag 13. november. Kan noen bekrefte at dette stemmer? Håper det ikke skal være i domkirka der, for da er det fare for at dette blir stoppet, på samme måte som at det ikke var rom for Jesus (jomfru Maria og Josef) i herbergene i Betlehem. Jesus passer ikke inn i denne verden.

Bjørn Olav sa...

Jeg kan ikke bekrefte om datoen stemmer, men jeg vet at Ingar Jensen har arbeidet med dette. Det var meningen møtet skulle arrangeres på Hamar, men et annet arrangement kolliderer visst. Jeg tok dermed tak i det, men Lillehammer slo oss på målstreken! :D Det spiller i grunnen liten rolle. Jeg håper kristenfolket på Gjøvik kjenner sin besøkelsestid, og reiser til Lillehammer for å være med på dette! Det er ingen god grunn for å la være, for å si det slik!

Anonym sa...

Nok en spiker i kista til statskirka.

Anonym sa...

Skal broder Yun til Lillehammer? Det må jeg ha med meg og det møtet vil jeg gjerne reklamere for.

Og jeg klarer faktisk ikke å se for meg at statskirken på Lillehammer reagerer på samme måte som i Tromsø. Da skal jeg protestere!
Tove O

Bjørn Olav sa...

Yes, broder Yun kommer til Lillehammer.Jeg tror det er fredag 13. november, men jeg er litt usikker på denne datoen. Skal prøve å få sjekket det opp.