onsdag, september 30, 2009

Endelig avslag fra Tromsø domkirke - broder Yun får ikke tale


Det var jo å håpe at menighetsrådet i Tromsø domkirke kunne ta til fornuft i det minste, og omgjøre sitt famøse vedtak om å nekte en av Kinas fremte kristne ledere å tale. Men neida, selv om menighetsrådet har fått flere henvendelser om å åpne kirken for et misjonsmøte med broder Yun som hovedtaler, står menighetsrådet på sitt. Det er Dagen/Magazinet som melder dette på sin nettside i dag.

Og årsaken skal være kun èn: det er vekkelsesprofilen som møter har!

Tromsø domkirke vil altså ikke ha møter hvor Guds ord forkynnes på en slik måte at syndere blir vakt og omvender seg. En kirke som ikke vil det har fullstendig spilt falitt. Tro hva godeste Martin Luther ville ha sagt til menighetsrådet i Trømsø? Han ville nok klart og tydelig ha fortalt dem at de har slått inn på en vei som ikke samstemmer med den evangelisk lutherske arv de har fått å i vareta.

Vi kommer sikkert til å høre om både det ene og det andre kulturengasjement som skal holdes i Tromsø domkirke fremover. De fleste av dem vil sikkert være ikke-kristne utøvere. Slike arrangementer er jo ikke så farlige. De fører jo sjeldent til at mennesker kommer i syndenød og blir frelst. Og slik skal det vel være i en politisk korrekt kirke.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Er den norske kirke iferd med å bli et kulturhus eller samfunnshus??

karin

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

Det ser slik ut, Karin. Det er en svært trist utvikling. Hva skal man si om en kirke og et menighetsråd som er redd for vekkelse?

Anonym sa...

Dette avslaget om bruk av domkirken i Tromsø til broder Yum må man bare publisere i alle tilgjengelige media, slik at at folk ser det vanvittige i dette vedtaket. Trodde vi levde i et kristent land med kors i flagget og med en kristen grunnlov!
rus

Karin sa...

Ja,man kan undra varför en del Kyrkor,då även inberäknat Domkyrkor egentligen kallar sej kyrkor?Då det sannerligen inte längre är Guds Ord som den ger till folket!
Ta t.ex. en sökande människosjäl,som gårt till en kyrka för att höra ett Guds Ord och sedan till sin förtvivelse får höra vad Denna Värden bjuder på!
Det kanske är på tiden att vi går ut ur dessa kyrkor,och istället
ger de sökande Guds Eviga sanna Ord!
Sannerligen den Kinesiske brodern pastor Yun,är för farlig för både den Norska och även för den Svenska kyrkan!
Utom i Klara Kyrka i Stockholm,där togs pastor Yun emot ,och det var mer än fullsatt i den Kyrkan!
Det är en Skara som Gud håller på att taga ut i denna sena tid,och det tror jag är en skara som måste gå igenom svårigheter och prövningar,för att lära sig att gå Framåt i endast Guds Andes Kraft!
Karin

Anonym sa...

Broder Yun får tale i domkirken:

http://www.vl.no/kristenliv/article4616485.ece

Biskopen overkjørte menighetsrådet. En veldig liberal biskop kan det jo også nevnes at han er.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Nå har jo foresten dette misjonsmøtet fått en reklame man bare kunne drømt om.

Jeg "profeterer" fulle hus i Tromsø domkirke. Ikke først og fremst pga. broder Yun, men pga. medieoppstyret, og at de i målgruppen for møtet vil være veldig mobiliserte for å møte opp på det som egentlig ikke skulle være lov.

Et slikt hendelsesforløp, og mediestyr ville ihvertfall økt muligheten for at jeg hadde tatt en tur på møtet om jeg hadde bodd i Tromsø.


Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Takk for tipset. Som du vil se har jeg laget et eget oppslag om dette.