tirsdag, september 08, 2009

Tornado rammet årsmøtet til amerikanske lutheranere som stemte for ordinasjoner av homofile



John Piper, pastor for Betlehem Baptist Church i Minneapolis, og profilert kristenleder og forfatter, sier at tornadoen som rammet Minneapolis den 19. august var en "mild men tydelig advarsel" til Den evangelisk lutherske kirken i USA, som denne dagen stemte for at homofile kunne få ledende stillinger i kirkesamfunnet. 2200 delegater til kirkesamfunnets årsmøte som var samlet i Minneapolis Convention Center måtte evakueres på grunn av tornadoen, som forårsaket skader på taket av bygningen. Bygningen fikk også vannskader. Tornadoen traff Minneapolis Convention Center mens årsmøtet pågikk. Også Minneapolis Central Lutheran Church fikk ødeleggelser, blant annet ble korset revet av bygningen.

Pastor Piper skriver at avgjørelsen som Amerikas største lutherske kirkesamfunn tok var å vanære Gud, og at det faktum at tornadoen rammet årsmøtet og et kirkebygg slett ikke var tilfeldig.

For egen regning føyer jeg til: Gud lar seg ikke spotte. Det mennesker sår, vil de også høste.

Se artikler om det famøse vedtaket som ble gjort, publisert her på bloggen den 22. og 25.august.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Enig. Gud lar seg ikke spotte.

Anonym sa...

Vedtaket som ble gjort av våre trossøsken i USA, bedrøver alle lutheranere som tar Skriften og bekjennelsen på alvor.

Aleksander sa...

Sakset fra DagenMagazinet med overskriften "Ingen homo-omkamp i Sjømannskirken":
"— Selvsagt ønsker ingen av oss å handle i strid med Guds ord. Spørsmålet er jo om det hadde blitt så mye diskusjon dersom Guds ord i denne sammenheng hadde vært så tindrende klart og entydig som mange vil ha det til. Det handler om ulikt bibelsyn blant mennesker av god vilje på begge sider i striden. Å karakterisere den ene eller andre part i saken som vranglærer, tror jeg vi skal være forsiktig med, påpeker Kjell Bertel Nyland."

Ja har Gud i sitt ord virkelig vært entydig og klar i "homo-saken"? Jeg vet i alle fall hvem som stiller det spørsmålet. Den samme som stilte Eva spørsmålet om det var så tindrende klart hvilke trær som skulle og ikke skulle spises fra...

Bjørn Olav sa...

Det er veldig trist å se hva som foregår i Sjømannskirken. Enig med deg, Aleksander, jeg synes det er litt vanskelig å forstå at de ikke gjenkjenner forførerens stemme fra Eden.

Anonym sa...

Dagen da Ekteskapsloven ble feiret på Operataket kom plutselig solen frem og dannet en nydelig regnbue over byen.

Jeg hørte ikke dere skrev noe om det? Var kanskje ikke Gud det.

Aleksander sa...

Hver dag bryter solen frem et eller annet sted på denne jorden. Det er i seg selv ufortjent nåde fra Skaperen...

Bjørn Olav sa...

Jesus sier i Matt 5,45 at Gud "lar sin sol gå opp over onde og gode, og lar det regne over rettferdige og urettferdige". Regnbuen var nok intet tegn på at Herren sto dere bi, for Han kan ikke velsigne synd. Beklager, en slik er det. Uansett hvor mye du forsøker å snu og vende på Bibelen, sier Gud det samme om homofili i både GT og NT.

Anonym sa...

Det er interessant at noen våger å snakke om Guds vrede i dag. Det er ikke et populært tema. Takk til John Piper. Og takk til Bjørn Olav Hansen.

Bjørn Olav sa...

Takk. Nei, det er dessverre slik at enkelte bare forkynner deler av Guds ord. Det finnes også de som har sin egen gud, og som tilpasser Bibelen etter sine egne behov og lyster.