onsdag, september 09, 2009

Menighetsplanter satser på multietnisk arbeid i Chicago



Cody Lorance (mannen i den hvite drakten) er menighetsplanter i Chicago. Siden 2005 har han ledet en gruppe på fem som arbeider blant byens mange immigranter. Siden de startet med å møte hverandre i en husmenighet for fire år siden, har de sett Herren legge til menigheten mennesker fra Nepal, Etiopia og blant Karen-folket. De møtes til gudstjenester og uformelle samvær, søndagsskole for barna og måltidsfellesskap.

Chicago er en multietnisk by. På folkemunne snakkes det om "Chicagoland". Av byens 9,6 millioner mennesker, snakkes det over 100 forskjellige språk. Mange av disse tilhører språkgrupper som utenfor USA aldri har hørt evangeliet. Ved å nå dem her har de selv muligheten til å gi sine familier, slektninger og venner evangeliet i de landene hvor de kommer fra. Derfor er Chicago en strategisk by hva misjon angår.

Husmenigheten er blitt til en etiopisk, en nepalesisk og en karensk baptistmenighet. Cody Lorence, som representerer Sørstatsbaptistene, går videre og fortsetter sitt arbeid med å forkynne evangeliet, og plante nye menigheter. Han satser spesielt blant hinduene i byen, derfor kler han seg også som dem. Det gjør det lettere å komme i kontakt. Åpenheten er stor, mange vil bli med i en bibelstudiegruppe. Og rundt bordene går det mange viktige samtaler, flere av dem fører til at nye mennesker blir frelst og så lagt til menigheten.

Ingen kommentarer: