onsdag, september 23, 2009

Nytt TV program på svensk TV1 i kveld om avsløringen rundt jødehatet i SSPX


Svensk TV1 setter på nytt søkelyset på biskop Richard Williamson (bildet) som ble verdenskjent for sine uttalelser om Holocaust, hvor han fornekter jødeutryddelsene. Programmet som sendes kl.20.00 i kveld stiller spørsmålstegn ved hvor mye Vatikanet kjente til biskop Williamsons famøse uttalelser. I kjølvannet av avsløringene rundt biskop Williamson, kom det også frem at flere innen brødrefellesskapet SSPX, som står for St.Pius X prestebrødreskap, var preget av sterk antisemitisme. Dette kom blant annet til uttrykk på brødreskapets nettside, og har vært omtalt her på bloggen i en egen artikkel.

Saken rundt biskop Richard Williamson har vært ytterst pinlig for Romerkirken, selv om biskopen ikke er anerkjent som rettelig biskop innen denne kirken. Den er pinlig fordi flere av Romerkirkens medlemmer er direkte involvert, og fordi Romerkirken har en stygg forhistorie hva antisemitisme angår. Det er derfor knyttet stor spenning til hva de svenske journalistene som har laget kveldens reportasje har kommet frem til.

Ennå har ikke biskop Williamson og SSPX fellesskapet tatt avstand fra uttalelsene om Holocaust. Flere opplysninger finner du her:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=181787


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er sannelig godt at dette brungrumset kommer frem i lyset!

Anonym sa...

Det som er skremmende er vel ikke i og for seg denne biskopen. Han har på en måte grundig avslørt seg selv. Det skremmende er hans mange tilhengere. Jeg vil tro at utfordringen for Vatikanet, og det som gjør denne saken så pinlig for Den katolske kirke, er at mange katolikker sympatiserer med SSPX.

Det er pengesterke og innflytelsesrike personer bak dette. Våger Vatikanet virkelig å bryte med dem. Til nå har Vatikanets forsøk på å løse denne saken vært heller tam. Det er, når alt kommer til alt, kanskje ikke den store interessen for å ta et oppgjør med de holdningene SSPX representerer?

Willy