lørdag, september 12, 2009

40.000 ukrainske baptistungdommer klare for misjon


Ukraina har 40.000 unge baptister som er klare for å bli mer involvert i verdensmisjon! De ønsker å bli en platform for å støtte den raskt og sterkt voksende ungdomsbevegelsen blant baptister i Afrika, Asia og Sør-Amerika.

Som en konsekvens av dette har Ungdomsrådet i den ukrainske baptistunionen sendt ut to misjonærer til to land beliggende i Sentral-Asia. På grunn av deres sikkerhet oppgir vi ikke hvilke disse to landene det er. Som kjent blir mange kristne forfulgt i de tidligere sovjetiske sentral-asiatiske republikkene. To nye unge familier er klare for å reise ut nå denne måneden.

Totalt tjener 450 ukrainske baptister som misjonærer i nabolandet Russland. I tillegg kommer 38 som arbeider som misjonærer i Afghanistan, Australia, Israel, Portugal og Canada.

Pavel Unguryan, advokat og en av fire aktive baptister som er medlem av den ukrainske nasjonalforsamlingen, og som også er ulønnet leder av ungdomsrådet i Den All-Ukrainske unionen av Evangeliske kristne/Baptistene, tenker høyt om Ukrainas fremtidige rolle i misjonens tjeneste:

"Den All-Ukrainske Unionen av Evangeliske kristne/Baptistene består av 2800 forsamlinger med mer enn 133.000 medlemmer. Om hver av disse forsamlingene sendte to en eller to misjonærer - tenk hvilken mektig hær det ville bli!"

For ett år siden arrangerte Ungdomsrådet en internasjonal ungdomskonferanse i Odessa. Den samlet 3.000 deltagere fra 19 ulike land.

Bildet viser en ungdomsgruppe i en ukrainsk baptistmenighet.

Ingen kommentarer: