tirsdag, september 01, 2009

Døve hører og mennesker blir frelst i Kambodsja takket være samarbeide mellom kristne i Albania og England



Det er ikke så lenge siden Albania var et såkalt lukket land, hvor evangeliet hadde trange kår. Nå etter at de første menighetene er plantet i Albania, begynner albanske menigheter å samarbeide med engelske menigheter om misjon i Kambodsja!

Disippelkirken i Durres i Albania samarbeider nå med Stopsly Baptistkirke i Luton, England om å sende evangeliserings- og helseteam til fire kambodsjanske landsbyer. Teamet arbeider blant annet med å hjelpe funksjonshemmede i disse byene. Sammen har de skaffet til veie høreapparater, og 48 mennesker fikk ved teamets siste besøk mulighet til å høre for første gang i sitt liv takket være disse hjelpemidlene.

Kvinnen vi ser på det lille bildet var en av de som fikk høreapparat. Teammedlemmene fortalte henne om Jesus. Det var aller første gangen hun hørte evangeliet. Dagen etter kom hun tilbake til stedet hvor teamet befant seg og sa:

"Mine ører var døde. Jeg kom hit i går og kunne ikke høre. Nå kan jeg høre, og høre sannheten. Jeg har åpnet mitt hjerte for Jesus."

Så tar kvinnen av seg høreapparatet og sier:

"Jeg trenger ikke disse lenger. Jesus har helbredet meg. Jeg hører uten dem!"

Underet skjedde mens hun bekjente Jesu navn.

Teamet fikk også ta del i dåpen av noen av de som hadde tatt imot Jesus som sin Frelser og Herre. En av dem var Ra Li (bildet), en 18 år gammel blind jente. Her døpes hun av pastor Samon (til venstre) og et av teammedlemmene. Teamet hadde med seg en lydutgave av Det nye testamente som Ra Li fikk i dåpsgave. Nå har hun mulighet til å høre evangeliene og brevene lest for seg, og kan dermed ta til seg åndelig næring og vokse som kristen.

Det er herlig å se hva som skjer når mennesker fra ulike nasjoner går sammen om å evangelisere unådde i andre land. Her har vi mye å lære i Norge.

Ingen kommentarer: