onsdag, september 23, 2009

Vatikanet må ha kjent til biskop Williamsons jødehat før de fjernet bannlysningen av SSPX


Kveldens svenske dokumentar om den skandaliserte biskop Richard Williamson og prestefellesskapet SSPX, ble en særdeles pinlig affære for alle berørte parter, også for Vatikanet og Romerkirken. Dokumentaren viste ikke bare at Vatikanet kjente til biskop Williamsons fornektelse av Holocaust før de fjernet bannlysningen av SSPX. Dette er nå også dokumentert av svensk TV1. Den viste også at biskop Williamson er nær venn av historikeren David Irwing (begge sees på bildet), selve premissleverandøren for Holocaust fornekterne.

Det var forstemmende å se hvordan Vatikanets pressetalsmann og den øverste lederen for SSPX forsøkte å vri seg unna konkrete spørsmål, og sågar nekte å svare på dem. Saken er fra første stund blitt katastrofalt dårlig behandlet av Vatikanets skolerte pressefolk. At pavens nærmeste mann i forhandlingene med SSPX, Castrillon Hoyos, med nærmest 100 prosent sikkerhet kjente til biskop Williams uttilslørte jødehat og hans uttalelser til svensk TV, og så fornekter dette, viser hva enkelte er villige til å gjøre for å få disse brune elementene inn i folden. Det kan bare skje ved at det faktisk er større oppslutning om SSPX i Romerkirken enn enkelte vil ha det til, og at flere av de som er medlemmer der deler biskop Williamsons jødehat.

Spørsmålet er nå av Romerkirken gjør når avsløringen er et faktum. I kveldens dokumentar var det ingen av de impliserte partene som ville uttale seg. Det var sterkt å se en 80 år gammel jødisk kvinne, som var nabo til biskop Williamson i Brasil, som tilbød seg å møte ham. Hun hadde selv sittet i tysk konsentrasjonsleir og sett nazistene gasse jødene i hjel. Biskopen ville ikke møte henne. Han var nok redd for sannheten.

Se ellers:
www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=182201


1 kommentar:

Anonym sa...

Det er tragisk at den katolske kirken kunne ta disse folka inn i varmen. Neste steg er vel at de blir en del av denne kirken også.