tirsdag, september 08, 2009

Baptistpastor døde på grunn av politiets fatale skyting


Pastor Jonathan Ayers i Shoal Creek Baptist Church i byen Lavonia i USA, ble onsdag i forrige uke skutt ned og drept av politiet. 29 år gamle Ayers var kjent som en svært snill mann, og hadde denne dagen plukket opp en haiker. Kvinnen satte han av ved en Shell-stasjon, da han kom midt oppe i en arrestasjon. Jonathan Ayers forstod ikke hva som skjedde, og når det ble ropt fra politiet om at han skulle stanse, kjørte han. Det var fatalt. Politiet skjøt og skuddet traff den 29 år gamle pastoren i leveren. Han kjørte inn i en telefonstolpe før bilen stanset. Han døde senere på sykehuset.

Familien fikk først beskjed om at Jonathan Ayers var død på grunn av en trafikkulykke. Senere endret politiet dette til at han var blitt skutt, før familien fikk beskjed om at han var drept i forbindelse med at politiet hadde avført skudd.

Pastor Ayers etterlater seg sin hustru. De ventet sitt første barn.

På bloggen sin skrev Jonathan Ayers:

"Det er tre ting jeg elsker: Jesus Kristus, min kone Abby, og menigheten."

Når pastor Ayers lå på sykehuset var det siste han sa: "Hvem skjøt meg?" Han var altså ikke klar over hva som skjedde med ham. Politimannen som skjøt er nå tatt ut av tjeneste mens etterforskningen av dette tragiske dødsfallet pågår.

Du kan lese om saken her:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=177292


Bildet viser Jonathan Ayers og en afrikansk medarbeider.

1 kommentar:

Jan Roar sa...

Pressemelding fra Associated Baptist Press om saken finnes her.