onsdag, november 27, 2013

71 kristne slaktet ned for fote i Nigeria

Pastor Ayo Oritsejafor (bildet), som er president for Den kristne sammenslutningen i Nigeria, er bekymret over eskaleringen av volden mot landets kristne,

På kort tid er 71 kristne slaktet ned av islamister. Tidlig om morgenen i går ble 37 kristne nigerianere drept i samordnede angrep mot fire landsbyer. Disse kommer i tillegg til de 34 som ble drept tidligere denne måneden. Dette er landsbyer hvor befolkningen i altoverveiende grad er kristne. Landsbyene befinner seg i Barkin Ladi området. I tillegg til å ha myrdet disse kristne, ble deres hjem ødelagt.

En talsmann for militæret, Salisu Mustapha, sier til Morning Star News at angriperne i går drepte '13 personer i Katu Kapang, 8 i Daron, 9 i Tul og 7 i Rawuru'.

Det er ulike islamistiske grupper som står bak nedslaktingen av kristne i Nigeria. To av gruppene som nevnes er Boku Haram og Islamistiske Fulanier.

La oss be for våre forfulgte trossøsken i Nigeria, et land hvor de kristne utgjør 51,3 prosent av en befolkning på 158,2 millioner. Muslimene teller 45 prosent.

Foto: Morningstar News.

Ingen kommentarer: