mandag, november 18, 2013

Falske anklager mot protestantisk pastor i Tyrkia

I flere år har tyrkiske myndigheter forsøkt å finne noe som kan føre til at pastor Orhan Picaklar (bildet) kan bli arrestert, uten å finne nå.

Nå anklager de den tyrkisk protestantiske pastoren for å være involvert i prostitusjon og menneskehandel med flyktninger. 42 åringen er pastor for Agape-kirken i Samsun, en by som ligger ved Svartehavet. Han ble arrestert mandag i forrige uke, og sluppet fri igjen onsdag. Anklagene er helt grunnløse. Pastor Picaklar har vært utsatt for trakassering i flere år av lokalt media, og byens myndigheter som åpent har sagt at de ikke ønsker at denne kirken skal kunne eksistere. Politiet bygger saken på en telefonoppringning fra en ukjent person.

Mens pastor Picaklar satt arrestert ble han oppstilt sammen med syv andre personer. Disse skulle også være en del av et nettverk som driver med menneskesmugling. Han kjente ikke en eneste en av dem, og ingen av dem kjente Picaklar.

Saken handler om en 19 år gammel flyktning fra Iran hvis legale visa for å oppholde seg i Tyrkia hadde utløpt. Kvinnen hadde kontaktet Agapekirken. Den unge kvinnen hevder pastor Picaklar hadde foreslått en seksuell forbindelse mellom dem, i bytte for betaling for leieutgifter kvinnen ikke klarte å betale. Nå kvinnen nektet, ble hun fratatt passet, og tvunget til prostitusjon!

Pastor Picaklar på sin side hevder at kvinnen kom til ham og fortalte at hun var en kristen. Fordi hun ikke hadde noe sted å bo fikk hun lov å bo i kirken i 25 dager. Dette er husrom menigheten tilbyr flyktninger som er bostedsløse. Frem til nå har et sted mellom 500-1000 fått bo her. Men da pastor Picaklar fant kvinnen i en kompromittere situasjon med en halvnaken mann, så ba han kvinnen om å forlate rommet. Han hadde med seg en politimann når dette skjedde.

Mest sannsynlig er dette en hevnaksjon fra kvinnens side.

La oss huske pastor Picaklar i våre forbønner.

Ingen kommentarer: