søndag, november 10, 2013

Ser vi tegnene på en gryende ungdomsvekkelse i Ukraina og Hvite-Russland?

Gud møter ungdom i de slaviske nasjonene!

Det skjer blant annet i Sumy-regionen i Ukraina. Ungdomslederen Roman Tishchenko forteller at det er en djup hunger etter Guds ord blant unge mennesker i hele denne regionen, og for å dele Guds ord med andre.

'Våre ungdommer er så ivrige etter å studere Guds ord, og ungdommene i våre menigheter brenner etter å evangelisere. Nye cellegrupper for ungdommer dannes stadig vekk, og vi kommer sammen for å studere Guds ord, be, samtale sammen og ha fellesskap. Hver eneste gang vi samles kommer det folk som ikke har noen kristen bakgrunn. De vil høre om Jesus. Be for oss!', sier den entusiastiske ungdomslederen fra sammenslutningen av baptister i Sumy-regionen.

Det samme skjer i Hvite-Russland. I Minsk, i Golgata Baptistkirke, finnes det en stor gruppe ungdommer. De reiser rundt til de mindre forsamlingene rundt om i landet for å oppmuntre ungdommene der, og for å forkynne Kristus. Ungdomslederen, Dima Podrez, forteller at de ganske nylig besøkte tre menigheter i tre byer, inkludert Grodno.

I hver by kom ikke-kristne ungdommer til møtene. Doma Podrez forteller om en kvinne i et av ungdomsmøtene i Grodno gråt hele tiden mens Guds ord ble forkynt. Det var tydelig for alle som deltok hvordan Guds ord brant som ild blant disse ungdommene.

Og på møtene er unge og eldre sammen, og de fryder seg over å se det Gud gjør. Er det tegnene på en gryende ungdomsvekkelse vi ser i Ukraina og Hvite-Russland? La oss be om at det skjer.

Ingen kommentarer: