onsdag, november 20, 2013

Baptister i Tadsjikistan bøtelagt for å ha mottatt andaktshefte

En baptist i Tadsjikistan er bøtelagt for å ha mottatt et andaktshefte fra utlandet. Myndighetene i Tadsjikistan mener at det å motta et slikt hefte er et lovbrudd, siden landet forbyr produksjon, import, eksport, salg og distribusjon av religiøs litteratur.

18. november kunne Forum 18 rapportere at Madamin Charijev, en baptist fra landets hovedstad Dushanbe, var blant flere som enten var blitt bøtelagt eller som hadde fått en advarsel for å ha mottatt illegal litteratur.

Baptistene fikk problemer tidlig i september, når det hemmelige politiet konfiskerte kopier av 'Vårt daglige brød', et andaktshefte publisert og distribuert i mer enn 40 land av RBC Ministries i Grand Rapids, Michigan, USA. Andaktsheftet som var sendt til tre personer kom fra Hvite-Russland.

Myndighetene avviser forklaringen gitt av baptistene som mottok heftet, at dette var 'ikke ment for offentligheten, men til internt bruk'. Madamin Charijev har betalt boten sin, fordi han ikke ønsket å komme i konflikt med landets myndigheter.

Ingen kommentarer: