fredag, november 01, 2013

Undervisning om Jesusbønnen

I dag gleder jeg meg til å undervise om Jesusbønnen i Filadelfia, Oslo. Ingen bønn har hatt større betydning for mitt åndelige liv enn den, og brakt meg inn i Guds hellige nærvær som den.

Det er den norske avdelingen av Ekumeniska kommuniteten i Bjärka Säby, som samles i det ærverdige pinselokalet i kveld. Jeg ble opptatt som novise av denne kommuniteten på Erkeenglenes dag, 25.september 2007 og medlem av kommuniteten, 6.juli 2011, på minnedagen for Jan Hus. To dager som betyr mye for meg.

Jesusbønnen kan man be alle steder. Mens man går, mens man sitter, mens man arbeider, og mens man hviler - og mens man venter på Gud.

Den inneholder i grunnen det viktigste man kan be om, samtidig som den er en trosbekjennelse:

'Herre Jesus Kristus, Guds Sønn, forbarm Deg over meg, en synder'.

Jesusbønnen er tilgjengelig for alle. Den er - som du ser - en svært enkel bønn. Lev Gillet, som du kanskje kjenner under pseudonymet 'En munk fra Østkirken', skriver i sin bok: 'Om påkallelsen av Jesu navn':

'Ingen spesialkunnskap eller trening trengs før man begynner å be Jesusbønnen. For nybegynneren holder det å si: 'Begynn, helt enkelt'. For å gå må man ta det første steget, for å svømme må man kaste seg ut i vannet. Det er på samme måte når det gjelder påkallelsen av Jesu navn. Begynn med å uttale den med tilbedelse og kjærlighet. Hold deg fast ved den. Gjenta den. Tenk ikke på om du påkaller Navnet, tenk bare på Jesus selv. Si Hans navn sakte, mykt og lavmælt'.

Skulle du ønske å lese mer om Jesusbønnen, så har jeg skrevet en bok om den. Det er en liten og praktisk bok om Jesusbønnens historiske og teologiske bakgrunn, og hvordan man kan bruke den i sitt hverdagsliv. Du kan kjøpe den her:

http://www.frihet.no

Ingen kommentarer: