tirsdag, november 26, 2013

Drømmen om Hvite-Russland

Det er lov å drømme! Og be om at drømmen blir virkelighet!

I forbindelse med at jeg talte i Den internasjonale baptistkirken i Sandvika søndag, delte jeg måltidsfellesskap med gode venner fra Kasakhstan, Russland, Hvite-Russland og Norge. Jeg delte med dem drømmen om å få komme tilbake til i Russland. Helt siden jeg ble en kristen i 1972 har jeg hatt et kall til de slaviske nasjonene. Nå kan det hende at døren til Hvite-Russland åpner seg! Jeg har vært i Russland en rekke ganger, og helt på grensen til Hvite-Russland en gang, men aldri krysset grensen. Via mine venner kan det kanskje la seg gjøre å besøke landet og noen av landets mange baptistmenigheter.

At dette dukker opp nå er på ingen måte tilfeldig. For noen uker siden fikk jeg en epost fra noen av mine venner som er bosatt i Hvite-Russland, og avtalen er at vi skal møte hverandre om noen få dager i Oslo! Den avtalen ble gjort før spiste sammen med vennene i Sandvika. Disse to kontaktene har ingen forbindelse med hverandre. Det er ofte slik Gud leder. Det har jeg erfart så mange ganger.

Vil du være med på å be for meg, om at jeg skal være i stand til å foreta en slik reise?

Som dere vet har jeg en utfordrende helsetilstand med et hjerte som ikke fungerer som det skal. Flere ganger i uken har jeg angina-anfall. Jeg skal ikke legge skjul på at det er strevsomt. Men en av de som vi eventuelt skal besøke i Hvite-Russland er en hjertespesialist! Det er lenge siden jeg sluttet å tro på tilfeldigheter!

Ved siden av helsesituasjonen er økonomien også en utfordring. Om du føler deg ledet til det, vil du be om å vurdere om du skal være med på å støtte en slik reise? Dette er ingen ferietur, men en bønnereise. Nå er jeg slett ingen eventyrer, liker egentlig ikke å reise, holder meg mest hjemme, men om det er Guds ledelse, reiser jeg. Men ikke alene. Jeg vil gjerne ha med meg reisefølge i form av et forbønnsteam.

Ønsker du å være med på å gi en gave til dette, kan du bruke konto: 1604.04.04345 Merk giroen: Hvite-Russland. Kontoens navn er: White Fields Mission.

Ingen kommentarer: