onsdag, november 27, 2013

Det store behovet for åndelig veiledning og åndelige veiledere, del 2

Her følger andre del av artikkelen til Trevor Martin, som jeg har oversatt. Den første ble publisert søndag:

Vi er alle blinde for våre egne feil og tilkortkommenheter og bygger ofte forsvarsmurer rundt vårt skjøre ego, slik at det av og til hjelper å ha en annen person som vandrer med Gud som vi respekterer til å ta del i vår indre reise.

Noen som aksepterer oss som vi er, og som, gjennom deres egen sårbarhet, er ærlige nok og vàre nok til å hjelpe oss til å skille mellom våre egne motiver og handlinger.

Dette er grunnen til at en hver som er hengitt til åndelig vekst og fordjupelse av deres egen Gudsrelasjon kan være medvandrer for andre i deres åndelige vandring. I en viss grad kan åndelige veiledere aldri utdannet fordi evnen til å være det er en nådegave, men gaven kan finjusteres ved øvelse, studier, prøvelser og feiltagelser gjennom faktisk erfaring. Dette alene skaper visdommen og den dømmekraften som trengs.

Å finne en åndelig veileder krever tid, og åpenhet til Gud i bønn. Be om at Herren vil vise deg noen hvis åndelig vandring du respekterer. Så kan du spørre dem og de vil utforske muligheten av å vandre sammen med deg.

I neste artikkel ser vi nærmere på hvilke kvaliteter du bør se etter i en slik person.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: