lørdag, november 30, 2013

Wilfrid Stinissen døde i dag

Hele Nordens sjelesørger og åndelige veileder, karmelittpresten Wilfrid Stinissen (bildet), sovnet stille inn ved middagstid i dag, lørdagen før vi tar fatt på adventstiden, etter kort tids sykdom, 86 år gammel.

Det var gjennom sitt forfatterskap Stinissen nådde så bredt ut, til hele kirkefamilien. Han var en stemme for de som bar på en djup Gudslengsel. Hos ham fant vi kroppsliggjort en tro som bar i alle faser av livet. Stinissen ble en økumenisk brobygger, og selv om han var romersk-katolsk prest og munk, var han prest for oss alle. Mange protestanter fant hos Wilfrid Stinissen en trygg veileder i et stadig mer opprørt og uryddig teologisk landskap, med så mange stemmer. Stinissen førte dem til Kristus, og han beskrev Guds nærvær på en så naturlig måte, at man at han drev oss inn i Guds favntak, hvor vi ble holdt og sett.

For meg personlig har flere av hans bøker fått avgjørende betydning for mitt åndelige liv, selv om jeg ikke kunne dele alle hans teologiske synspunkter.

Wilfrid Stinissen ble født i Belgia i 1927, og var ikke mer enn 16 år da han bestemte seg for å bli munk. I 1967 søkte han seg til Sverige. Sammen med fire andre munker slo han seg ned i Skåne, og der levde han frem til han døde i dag.

Jeg kommer tilbake med mer om Wilfrid Stinissen senere. Nå er tiden for å takke Gud for det rike livet denne presten og munken fikk leve.

Ingen kommentarer: