torsdag, november 07, 2013

Korsets dårskap - et liv levd for evangeliet

I dag fyller Guds ambassadør 95 år. Og han gjør det med å forkynne om 'korsets dårskap' for hele den amerikanske nasjonen! Stemmen er svak, kroppen skrøpelig, men budskapet han formidler - både med ord og med sitt liv - er krystallklart: 'For jeg skammer med ikke over evangeliet. Det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror, jøde først og så greker'. (Rom 1,16) 'For ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft'. (1.Kor 1,18)

Tusenvis av amerikanere vil i dag sitte rundt TV-eller data-skjermer og lytte til Billy Graham, og kjente sangere, som i ord og toner vil formidle 'håp til Amerika'. Dette skal visstnok være den største evangeliseringsaksjonen i USA noensinne.

Hvor mange som har kommet til tro på Herren Jesus som sin Frelser og Herre gjennom evangelist-tjenesten til Billy Graham vet alene Gud. Men det må være mange, mange tusener, gjennom alle disse årene. På kontinent eller kontinent, i land etter land, har han stått ved en talerstol, med en stor, åpen Bibel, og understreket: 'Bibelen sier!' Og det er det som er styrken i det hele: En ufravikelig tro på at Bibelen er Guds evige, uforanderlige, autoritative ord.

Det sammen med et liv i integritet. Med Billy Graham har det ikke vært noen skandaler. Verken med penger eller med damer. Regnskapene for virksomheten er åpne og offentliggjøres hvert år. Hovedtallene i store helsides annonser i de største amerikanske avisene. Og hva damer angår: Billy Graham har aldri vært alene med en kvinne, unntatt sin kjære Ruth, hans kone gjennom så mange år. På hver eneste kampanje sørget han for å være sammen med gode medarbeidere, slik at han aldri var alene, så noen kunne anklage ham for noe.

Han heller aldri kastet seg på noen motebølge eller trender innen kristenheten. Han har vært tro mot kallet som evangelist. Alltid forkynt om korset, og hvordan mennesker kan finne fred med Gud. Her har det ikke vært fokus på tegn eller under, eller spektakulære manifestasjoner av latter eller skjelvinger eller gullstøv. Kun evangeliet. Og det holdt. Og holder. I massevis.

Elsket av mange, hatet av noen få.

Billy Graham kommer til å gå over i kirkehistorien og vekkelseshistorien som en av Guds generaler - uten tvil. På linje med store vekkelsesforkynnere som Charles Finney og D.L Moody.

På denne dagen takker vi Gud for den gave Billy Graham er til hele Kristi kropp, ikke bare blant baptistene, som er den kirkefamilien han tilhører.

La meg ta med et klassisk sitat av Billy Graham til slutt:
'Ta meg til korset, så jeg kan finne veien hjem derfra!

Ingen kommentarer: