mandag, november 11, 2013

Når vekkelsen kom til Canada, del 5

Her fortsetter del fem av artikkelen til Bill McLeod om vekkelsen i Canada:

Team - som bestod for det meste av lekfolk - begynte å reise på kryss og tvers av landet - og etter hvert til hver provins av Canada og USA ble besøkt av fornyede kristne. Vi sluttet å telle etter at 2000 team hadde reist ut. Jeg kjenner til en menighet som sendte ut 600 team alene.

Team begynte å reise utenlands også. Et team av tysktalende fra Winnipeg i Canada, dro til Tyskland for å dele vekkelsessannheter. De var mennoniter, baptister og pinsevenner. Mange andre land ble også besøk av slike team. Blant annet reiste mange team til Sør-Amerika og Europa. India ble også besøkt, det samme med Filippinene og andre land. Vi mistet rett og slett tellingen.

I Saskatoon, Canada, var det en gruppe som kalte seg The Western Tract Mission. De hadde den gangen 3000 mennesker som distribuerte traktater på ulike måter. De rapporterte om tredobbelt salg av traktater i det første året av vekkelsen. Kirkesamfunnet Christian Alliance kunne rapportere om 100 prosent økning i antall mennesker som fant frelsen i Jesus i deres kirker det første året av vekkelsen. En baptistgruppering kunne rapportere at for første gang i deres historie nådde de sine budsjettmål og vel så det samme året.

Gordon Bailey, var hovedkasserer i vår menighet på denne tiden. Han var alltid i kirken og hadde vært en troende de siste seks årene. Han fortalte meg at han pleide å sitte i kirken og kaldsvette. Han var redd for at jeg skulle kalle ham frem til å lede i bønn. Han fortalte meg at om jeg hadde gjort det ville han falt om for å dø!

En søndag morgen sto han frem foran hele forsamlingen og ba om tilgivelse for at han hadde hatt en så dårlig holdning overfor enkelte i menigheten. Så dro han hjem og spurte kona og barna om de kunne tilgi ham for at han hadde vært en så dårlig far. Han fortalte meg at det er noe av det vanskeligste han hadde gjort. Samme natten arbeidet han i fjøset. Han hadde ansvaret for 50 Black Angus kyr. Plutselig fylte Den Hellige Ånd ham fra topp til tå. Han og kona ble veldige sjelevinnere. De ledet 35 mennesker til tro på Jesus på ni måneder.

Han startet å preke i et indianerreservat ikke så langt unna bondegården og ledet 35 indianere til tro på Jesus Kristus. Kirker og organisasjoner begynte å be Gordon om å preke, og ett år, selv om han arbeidet full tid som dyre-inspektør, preket han 105 ganger. Mange ble frelst og flere menigheter opplevde sann vekkelse. Han hadde ikke mer enn åtte års skolegang, og hadde aldri sett innsiden på noen bibelskole, men han kunne preke!

(fortsettes)

Ingen kommentarer: