onsdag, mai 16, 2018

Bønnekapell vigslet på øya Mull, Hebridene

Dagen i dag har vært en svært minnerik dag for alle som er interessert i den keltiske spiritualiteten. På selveste minnedagen for hellige Brendan er det første ortodokse kapellet på Hebridene vigslet til Hl.Brendan siden det vi regner som den keltiske tiden. Det skjedde på øya Mull.

Bak kapellprosjektet står den rumensk-ortodokse munken, fader Seraphim. Dette er første steget for å kunne realisere det som går under navnet Mull Monastery of All Celtic Saints.

Sammen med våre keltiske venner feier vi i dag en av Irlands mest elskede hellige: Brendan - sjøfareren. Vi som er en del av Kristi himmelfartskapellet kjenner en spesiell slektskap til de keltiske munkene og nonnene, fordi dette jo er våre norske kristenrøtter.

Han er også kjent som en av Irlands 12 apostler, sammen med Colomba, Ciaran og andre. Brendan spurte en gang hellige Ita hva som var de tre ordene som mest vanæret Gud. Til dette svarte Ita: 'De tre tingene som ærer Gud mest er en sann tro på Gud av et rent hjerte, et enkelt liv med en takknemlig ånd, og generøsitet inspirert av barmhjertighet. De tre tingene som vanærer Gud er en munn som hater mennesker, et hjerte som huser nag og en tillit til rikdom'.


Billedtekst: Brendans kapell på øya Mull. Fader Seraphim holder gudstjeneste.

Ingen kommentarer: