fredag, mai 25, 2018

Kristne på flukt får medisinsk hjelp i kurdisk område av Irak

Etter at IS invaderte Irak i 2014, ble tusenvis av kristne, noen av dem allerede internt fordrevet, tvunget til å flykte fra sine hjem for å komme seg i sikkerhet. Mange kristne som flyktet fra Ninive-sletten søkte ly i Kurdistan, spesielt i Dohuk-området (bildet) som huset flere interne flyktninger enn noe annet sted i Irak.

I 2017 erklærte Iraks Sentrale Regjering at Ninive-sletten var befridd fra IS. Likevel har mange kristne familer som er fremdeles internt fordrevet ingen form for støtte. Mange av dem kvier seg også veldig for å vende hjem fordi IS fremdeles representerer en trussel for religiøse minoriteter. Det skyldes nok også at mange kristne opplever frykt etter at 800 kristne er blitt fordrevet fra Telskuf i oktober i fjor. Majoriteten av disse kristne fortsetter å søke ly i Dohuk, i det de håper at situasjonen skal endre seg til det bedre slik at de kan vende hjem.

International Christian Concern har drevet en mobil helseklinikk i Dohuk siden august 2015 for å kunne hjelpe mange av de kristne ofrene i denne regionen. Hver eneste måned får omlag 600 kristne medisinsk hjelp. Den siste tiden har de derimot stått overfor store utfordringer. Den medisinske klinikken trenger flere medarbeidere, mer utstyr og mer medisiner.  Kostnadene til medisiner ligger på drøyt 56.000 norske kroner hver måned. Det betyr at utgiftene er på omlag 14 kroner pr. pasient.

International Christian Concern ber nå om forbønn slik at disse midlene kommer inn, at helsepersonell melder seg for tjeneste og for de mange kristne som lider. Ikke bare på grunn av forfølgelsen og frykten for IS, men også fordi mange av dem er syke og trenger medisinsk hjelp.

Ingen kommentarer: