fredag, mai 04, 2018

Alvorlig forverring for fengslet kristen i iransk fengsel

Helsesituasjonen til den iranske kristne fangen, Naser Navad-Golpapeh (bildet), har forverret seg ytterligere. Han har pådratt seg en alvorlig infeksjon i munnhulen, som krever øyeblikkelig medisinsk behandling. Nasser sitter fengslet i den beryktede avdeling 8 i det like beryktede Evin-fengselet. Dette fengselet er kjent for sin særdeles hardhendte behandling av fanger. Noen kaller det en 'tortur-fabrikk', hvor de innsatte ikke bare blir torturert, men også nektet elementær omsorg.

Naser Navad-Golpapeh soner en dom på 10 års fengsel. Han er anklaget for å undergrave den iranske staten, og for å ha etablert husmenigheter. Naser begynte å sone den 10 år gamle straffen 20. januar i år.

Det er Mohabat News som omtaler saken.

Naser ble arrestert 24.juni 2016 sammen med tre troende fra Aserbadsjan: Eldar Gurbanov, Yusif Farhadov og Bahram Nasibov. Disse tilhørte menigheten til Livets Ord i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan. De ble arrestert i et privat hjem. Alle ble holdt i isolasjonsceller i to måneder mens de ble utsatt for intense forhør. De ble tiltalt for "illegale samlinger og sammensvergelse mot den islamske staten gjennom evangelisering".

Disse fire ble løslatt ved at det ble betalt en svært høy kausjon, og fikk mulighet til å reise tilbake til sitt hjemland. Naser ble derimot værende i Iran, og er nå dømt.

La oss huske ham i våre forbønner.

Ingen kommentarer: