onsdag, mai 30, 2018

I dag er det en dag for å kle seg i sekk og aske

Solen skinner fra skyfri himmel her hvor vi bor i dag. Det er varmt. Unaturlig varmt for mai måned å være. Mange koser seg ute i det fri.

Men for Norge som nasjon er dette en sorgens dag. I dag er det ganske nøyaktig 40 år siden loven om fosterdrap ble vedtatt. Siden har et sted mellom 550.000-600.000 barn mistet livet - i Norge. Drept i mors liv. Til sammenligning døde det 10.262 nordmenn under 2.verdenskrig. Nå tillates også tvillingaborter, om man ønsker å kvitte seg med det ene barnet, og beholde det andre.

Dette er en dag hvor kristne burde kledd seg i sekk og aske og sørget. Dette er botens dag. En dag for omvendelse og for å be Gud om nåde for landet vårt.

Jeg vil foreslå noe helt konkret for deg: Finn frem Bibelen din og be deg gjennom Klagesangene. Boken består av fem kapitler og burde være overkommelig for de aller fleste av oss. Om du ikke får til det, kan du kanskje be ordene i kapittel 2,18-22. Be ordene høyt. La det bli din klagesang over alle barna som ikke fikk se dagens lys og vokse opp.

Ingen kommentarer: