lørdag, mai 26, 2018

Skapende bønn og lovprisning

Mange forbinder bønn med noe stillesittende. Foldede hender. Et lønnkammer. Men har du tenkt på at bønn også kan være kreativ og skapende?

Sommerdagene innbyr til kreativ bønn!

I Bergprekenen sier Jesus: "Se på liljene på marken, hvordan de vokser! De strever ikke og spinner ikke, men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem." (Matt 6,28)

Det er jo ganske så innlysende, men jeg får si det likevel: Du ser ikke liljene på marken fra stuen din? Rett før Jesus snakker om liljene på marken, har Han snakket om fuglene under himmelen. De må vi også ut for å se!

Ta med deg en kikkert og en pose og litt vann på en flaske, eller en notatbok. Så kan du sette deg et sted å se på fuglene, eller du kan rusle deg en tur for å plukke noen av sommerens vakre blomster, enten presse et eksemplar i boken din eller ta dem med hjem for å sette dem i en vase. I notatboken kan du formulere bønner og lovprisninger med din penn.

Dette er også bønn. Du tar del i skaperverkets lovprisning av Skaperen!

Riktignok 'ordløs' bønn og lovprisning. Men like fullt bønn og lovprisning og like verdifull som den bønn vi former med leppene våre. Vi gleder oss og fryder oss over det Herren har skapt - så vidunderlig og godt!

Ingen kommentarer: