fredag, mai 29, 2020

George Floyd var en kristen fredsarbeider

Ingen av oss har vel unngått å få med seg det forferdelige drapet på George Floyd i Minneapolis. En hvit politimann som setter kneet på strupehodet til George Flyd, som fortvilet utbryter: 'Jeg får ikke piuste!' En liten stund senere er Floyd erklært død.

Det media ikke forteller er den gripende historien om 'Big Floyd', mannen som ga sitt liv for å hjelpe de som var nederst på rangstigen i samfunnet.

Christianity Today forteller historien om Floyd som i flere tiår var mentor for en generasjon unge menn i Houston, med en brokete bakgrunn. Her var han kjent som 'fredens mann'. Floyd talter ofte om behovet for å bryte vooldsspiralen. Han så med egne øyne volden som bredte seg blant unge mennesker og brukte sin innflytelse til å skaffe tilveie ulike grupper som drev med utadrettet kristen virksomhet og disippeltrening. For George Floyd var en hengitt kristen.

'George Floyd var en fredsskaper som var sendt fra Herren for å hjelpe til med evangelisering i et område hvor jeg aldri har levd,' sier pastoren hans, Patrick PT Ngwolo, i Rescurrection Houston.

Han møtte George Floyd i 2010. Da var George Floyd aktivt med i bibelstudiegrupper og han hjalp til praktisk når noen skulle døpes.

Du kan lese artikkelen i Christianity Today i sin helhet her:

https://www.christianitytoday.com/news/2020/may/george-floyd-ministry-houston-third-ward-church.html?fbclid=IwAR2jRUOC82QtMM3NsWUyznOcEqcFXP57l67CThRsg9R0HWiTNowm7Bmk07c

Ingen kommentarer: