fredag, mai 08, 2020

En overraskelse fra Herren på frigjøringsdagen

Fra balkongen vår vaier vårt blendende vakre norske flagg. Det har det gjort siden i dag tidlig. Rammen rundt kunne ikke blitt vakrere denne maidagen. Sol fra nesten skyfri himmel, bjørketrær som begynner å grønnes, hvitveis i hagen og skogbrynet bak huset vårt.

Det er så mange grunner til å markere akkurat denne dagen. Ikke bare er det dagen da Norge atter ble fritt, men det er dagen da hele Europa ble frigjort fra det nazistiske skrekkveldet. I år er det på dagen 75 år siden. Men kampen er ikke over.


Det brune tankegodset lever videre. Samtidig som dette skjer pågår det en rettssak hvor en ung gutt blottlegger sitt hat mot alle de verdiene vi har kjempet for og som gjør Norge til nettopp Norge, ikke mist gjennom et utilslørt jødehat. Og vi ser det i nynazister som marsjerer i våre gater. Dessverre finnes det mennesker som ubevisst sprer deres brune tanker videre i sosiale medier, fordi de ikke tar seg jobben med å sjekke kildene før de publiserer ting på Facebook.

I dag hadde Gud en overraskelse for meg. Gjennom en god venn fikk jeg være med på en direktesending fra Orknøyene, fra konferansen ORCAS. Bokstavene står for Orkøyene, Caitness og Shetland - alle steder med norske aner. Fra Norge deltok Astrid Dahle Nærbø, som representerer Kvinner i Nettverk og Jon Steinar Kjøllesdal fra Nasjonalt bønneråd. Bønnekonferansen fra Orknøyene foregår via sosiale medier.

Det var sterkt å høre hva Gud gjør mellom naboer. May Sissel, våre barn og jeg var på Shetland i 2005 på Fire from the North konferansen. Jeg glemmer det aldri.Siden en gangen har jeg kjent et kall til de gamle norske anene våre. Ja, faktisk lenge før det, og vi lengter etter å rese tilbake dit. Nå ber vi for dem.

I dag vender vi oss til Gud i bønn for vårt kjære fedreland, og takker Gud for vårt korsmerkede flagg, og så ber vi om Guds velsignelse over det som skjer i forbindelse med ORCAS konferansen. Det var spesielt godt å se den ganle bønnekjempen Andrew Harmsworth igjen, fremdeleles rike brennende i bønn for nasjonene.

Ingen kommentarer: