mandag, mai 11, 2020

Antisemittismen vokser i Tyskland - norske kristne sprer høyreekstrem propaganda

Den tyske storavisen 'Welt am Sonntag' melder at antall antisemittiske overgrep i Tyskland økte med med 13 prosent i fjor.  I Norge fortsetter Isaelvenner å spre artikler fra nettstedet 'Frihetskamp', til tross for at dette nettstedet driftes av den nynazistiske og antisemittiske organisasjonen 'Den nordiske motstandsbevegelsen'. Uten å sjekke kildene sprer man artikkelen: '3000 angrep mot kristne mål i Europa i løpet av 2019'. Artikkelen er ledsaget av bilde av en kirke som brenner.

Om man bare hadde gått inn på siden ville man finne en sterk hyllest til nasjonalsosialismen, og utilslørt hat mot jødene og staten Israel. Men denne bakgrunnsjekken er det få som tar seg tid til. Bare i helgen er dette innlegget spredd videre 17 ganger fra en Facebook-side til en lektor i den videregående skolen i Sandnes.

Hva Tyskland angår ble det i fjor registrert rundt 2000 handlinger som ble begått mot jøder og jødiske institusjoner i 1019. Året før var det registrert 1799. Alt i alt ble det begått 41.000 politisk motiverte forbrytelser i fjor. Det er en økning på 14 prosent fra 36.062 året før. Rundt 22.000 handlinger ble begått av høyreekstreme, mens 10.000 sto venstreekstreme for.

Det er tragisk når norske Israelvenner sprer videre artikler fra høyreekstreme nettsider, som inneholder jødehat. Dermed er de med på å ufarliggjøre nasjonalsosialismen, den som kostet seks millioner jøder livet.

Neste gang du ser artikkeln med den brennende kirken, tenk deg om!

Ingen kommentarer: