lørdag, februar 05, 2011

SISTE: 15 kristne myrdet i Egypt

Mens de store demonstrasjonene har pågått i Kairo, har 15 kristne blitt myrdet i byen Al-Minya (bildet), som ligger 245 km sør for hovedstaden, langs Nilen. Siden politi og militære er opptatt med urolighetene i landet, var det ingen som kunne beskytte dem. Når drapene skjedde vet vi ikke ennå.

Det er generalsekretæren i Den svenska Evangeliska Alliansen, Stefan Gustavsson, som kommer med disse opplysningene. Han har vært i kontakt med den evangeliske alliansen i Egypt. Representanter for denne bekrefter at 15 kristne er myrdet av ukjente gjerningsmenn. De kristne overalt i Egypt vokter nå sine hjem, og i alle menighetene er det bønn.

Det er dette mange har fryktet - at kristne skal angripes mens politi og militære styrker er fraværende, og ikke kan beskytte dem.

Vi kommer tilbake med mer om denne saken når ytterligere informasjon foreligger.I mellomtiden la oss intensivere forbønnen for Egypt.

Se også:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=246551

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det som behövs är ju mer militär och polis som kan beskydda dom kristna! En sant anabaptistisk ståndpunkt! :(

Hur menar du?
/Jonas
www.jlundstrom.se

Bjørn Olav sa...

Det har jeg ikke sagt. Men det skader vel ikke i en så vanskelig og trengt situasjon at politiet passer på landets borgere?

Anonym sa...

Hvor er Gud oppi dette? Burde ikke han ta på seg et ansvar for å passe på dem når politiet ikke er i stand til å gjøre det?

Bjørn Olav sa...

Gud er der. Hvorfor uskyldige mennesker rammes av tragedier som dette er noe av tilværelsens mysterium. Svaret får vi først når vi kommer hjem og ser det hele fra et himmelsk perspektiv.

Anonym sa...

Björn Olav.
"Thereby shall also35 fall away from us the36 diabolical weapons of violence--such as sword, armor, and the like, and all of their use to protect friends or against enemies--by virtue of the word of Christ: "you shall not resist evil."37"
(Schleitheim, tes IV)
/Jonas L