mandag, februar 28, 2011

Frikirkelige i ferd med å gjenoppdage betydningen av kirkeåret


1.påskedag, feiringen av Kristi oppstandelse, er for mange kristne verden over selve kulminasjonen av deres gudstjenesteliv, selve uttrykket for hjertet i deres tro. Men for mange evangeliske kristne er forberedelsen til påsketiden nærmest å betrakte som fraværende. I motsetning til adventtiden og juleforberedelsene.

Men noe positivt holder på å skje. Flere baptister og evangelikale menigheter i USA holder nå på å våkne opp for betydningen av fastetiden. For pastoren i den ærverdige Tabernacle Baptist Church (bildet) i Richmond, Virginia, USA, Sterling Severns (bildet) ble oppdagelsen av betydningen av kirkeåret en øyeåpner. Enkelte som leser dette rister vel på hodet av slik uvitenhet, men faktum er at mange frikirkelige mener at kirkeåret er noe "katolsk". Dermed går de glipp av en rytme hvor man følger Jesus og hendelsene i Hans liv gjennom et år, og som er veldig berikende for den som tar aktivt del i det.

Tabernacle Baptist Church i Richmond forbereder seg nå på å legge til rette for at medlemmene kan ta del i fastetidens 40 dager som munner ut i den store feiringen av Kristi seierrike oppstandelse fra de døde. De tar også Askeonsdagen tilbake, og inviterer menighetens medlemmer denne dagen til en botsgudstjeneste hvor medlemmene for tegnet et kors i aske på pannen. Selve påskeuken legges det opp til gudstjenester med mye stillhet, og kontemplativ bønn. Denne baptistkirken har også innført perioder av stillhet på opptil fem minutter i alle sine gudstjenester, slik at deltagerne skal få anledning til meditasjon.

Ingen kommentarer: