lørdag, februar 19, 2011

Said Musa - en lidende Kristi tjener i Afghanistans fengsel

Har du hørt om Said Musa? Hans historie er nok for det meste ukjent i Norge. Said Musa (45), som er far til syv barn, har de siste 15 årene arbeidet som psykoterapeut i Afgahistan for Røde Kors. Han har arbeidet ved et ortopedisk institutt i Kabul. I mai i fjor ble han arrestert. Anklagene mot ham er falske. Årsaken til at Said Musa sitter i Oullayat fengslet er fordi han er en kristen.

Og han har fått betale en særdeles høy pris for det. Han er blitt slått, fratatt søvn i lenge perioder og seksuelt misbrukt av medfanger. Fangevokterne slår ham ofte med trestykker og med hendene mot hendene, leggene og hodet. Som om ikke dette var nok blir han også utsatt for en massiv mobbing: "Se der kommer Jesus", pleier de å si. Hver eneste en av medfangene og fangevokterne har spyttet på ham. Said Musa er alene kristen i et fengsel med 400 medfanger.

11. desember i fjor skriver Said Musa fra sin fengselscelle. Han forteller at han "fryder seg i Herren", til tross for sine store lidelser. En natt åpenbarer Jesus seg for ham i et syn:

"Jeg så et syn mens jeg sov om natten. Jeg så himmelen åpnet, og en person, med klær som snø, hans ansikt skinnende. Han kom til meg og la hånden på skulderen min og på hodet mitt og sa: 'Vær glad! Jeg er alltid med deg i dette fengslet. Jeg valgte deg til å bringe de gode nyhetene til det afghanske folket, og til hele verden.' Jeg skalv av frykt, jeg falt ned på gulvet og kunne ikke stå på føttene mine. Han tok meg i hånden og reiste meg opp."

Fem dager senere, den 16. desember, skriver Said Musa igjen fra sin fengselscelle. Denne gang om noe usedvanlig som har skjedd med en fange fra Taliban:

"En mann som er anklaget for mord sover rett foran meg i fengslets korridor. Han er 100 prosent ekstremist, en taliban. En natt ville han ta sitt liv. Jeg ba for ham og sa til ham: 'Vær tålmodig, tro på Jesus Kristus, Han er den eneste personen som kan tilgi og frelse deg og sette deg fri fra dette fengselet.' Til å begynne med skrek han til meg og sjikanerte meg. Han sa: 'Du er ikke ren, du er ikke muslim.' Men jeg sa til ham: 'Å min venn og bror, tenk på hva jeg har sagt.' Så ba jeg for ham gjennom natten."

Musa fortsetter: "Mens alle fangene sov, våknet han og kom bort til senga mi og sa til meg: 'Vær så snill å tilgi meg, bror. Du er virkelig en sannferdig person. Jeg har hatt slike vidunderlige drømmer. En person som strålte av lys talte til meg. Han var en utrolig person. Jeg falt på mine knær. Han sa at jeg skulle tro på min venn Said Musa. Jeg er Herren Jesus Kristus. Jeg tilgir deg nå. Jeg skalv av frykt i hele kroppen min. Så våknet jeg opp.' Han fortalte meg at han nå tror på Jesus Kristus."

La oss huske Said Musa i våre bønner! Mange av dere som leser dette har nå vinterferie. Tenk om vi kunne gå sammen om å bruke den for å be for Said og hele den lidende kirke.

1 kommentar:

siggen sa...

Jeg bryr meg vel døyten om vm og det "idolet" der. Ja - sannelig dette var sterke saker, Bjørn Olav!!
Enda en troshelt føyes til den etterhvert nokså tykke bunke med bønneemner vedr. den lidende kirke!
Takk for info broder

(ber selvfølgelig også fremdeles for Deg, Hr. Bjørn Olav!)

mvh
sigb.