mandag, februar 07, 2011

En gjennomgang av Åndens ni gaver, del 10

Det første vi skal merke oss, når det gjelder den neste nådegaven vi skal se nærmere på, av de ni som er omtalt i 1.Kor 12, er at den omtales i flertall:

"nådegaver til å utføre helbredelser ved den samme Ånd". (v.9)

Det er altså ikke bare èn nådegave til å helbrede, det er mange. Helbredelse er jo ikke bare koblet til kroppslige lidelser, men også sjelelige. Og Gud oppreiser ulike tjenester i Kristi kropp til å formidle legedom. Men la oss slå fast med èn eneste gang: Ingen av oss eier noen av nådegavene, så det blir feil når vi sier at noen har helbredelsens nådegave i den forstand at de eier den. Ingen kan helbrede i seg selv. Helbrederen er Jesus! Dette slås veldig tydelig fast i Guds ord:

"Jeg er Herren, Han som helbreder dere." (2.Mos 15,26)

Men Gud stadfester sitt ord gjennom tjenestegaver gitt til Kristi kropp, og til disse hører også helbredelsesnådegavene.

I dag finnes det mennesker som påstår at de har "varme hender". La det være sagt så tydelig som det går an: Noe slikt finnes det ikke et eneste eksempel på i Guds ord. Og årsaken er åpenbar: Gud har ikke gitt gaver som er forbundet med vår person. Vi har ikke et eierforhold til de åndelige gaver. Alle nådegavene - uten unntak tilhører Kristi kropp - menigheten. Det ser du veldig klart og tydelig om du leser hele 1.Kor 12 og ser hvilken sammenheng nådegavene settes i. Ingen kan gå rundt og påberope seg at de "har en nådegave" eller "eier en nådegave".

Det har vist seg at mennesker som har vært borti mennesker som har såkalt "varme hender", har fått den første kontakten med okkulte strømninger og ble innfallsvinkelen til demonisk aktivitet.

En kristen burde alltid være reservert til alt som ikke står omtalt i Guds ord.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: