søndag, februar 06, 2011

En gjennomgang av Åndens ni gaver, del 9


Definisjonen på nådegaven "tro ved den samme Ånd" (1.Kor 12,9), er "en spesiell forvissning som Den Hellige Ånd legger i ens hjerte, om at ens bønn er hørt, at verket har skjedd før man ser noe som helst."

Her er noen eksempler fra Guds ord på denne troens nådegave:

Josva fikk trosvisshet om seieren over Jeriko og murene skulle falle, før kampen om byen startet (Jos 6,2-3) Da Josva og Israels folk begynte marsjen rundt byen, var murene like høye og uinntagelige. Men Gud virket denne tro i Josva, og når de hadde gått sine syv runder falt murene ned (v.20).

Et eksempel fra Det nye testamente kan vi hente fra en episode i Troas. En ung mann som lytter til undervisningen til apostelen Paulus, og som sitter i vindusposten, faller ut av vinduet og ned på gaten og blir tatt død opp. (Apg 20,9-12). Paulus løper ut på gaten og holder rundt ham. Men legg merke til følgende: Paulus ber ikke om at gutten skal bli helbredet. Han sier bare: "Bli ikke urolige, for hans sjel er i ham." (.10)

Hvordan kunne Paulus være så rolig og behersket i en slik situasjon? Fordi troens gave virket i situasjonen. Legg merke til hva som skjer videre: Da Paulus kom opp igjen der hvor menigheten kom sammen begynte de nattverdfeiringen! Og etter å feiert Herrens måltid fortsetter de å samtale "en lang stund" før Paulus skal reise. Hva med gutten? Nå var det blitt daggry - først da førte "de den unge mannen inn levende, og de ble ikke lite trøstet." Slikt er bare mulig når troens gave virker.

I neste artikkel skal vi se nærmere på "nådegaver til å helbrede".

(fortsettes)

Ingen kommentarer: