fredag, februar 04, 2011

Les om hvordan Gud talte gjennom profetiske budskap og forberedte de kristne i Kairo på det som skulle skje

En pastor for en stor menighet i Kairo, med nær forbindelse til Scripture Union (Bibelleseringen), forteller at Gud talte til menigheten mange ganger om at de måtte forberede seg på at noe ville skje i nær fremtid.

"Hva det dreide seg om, ante vi ikke, og vi kunne aldri ha forestilt oss at det skulle handle om noe så kolossalt som det som skjer nå," forteller pastoren, som av sikkerhetsmessige grunner er anonym. (Om du klikker på bildet får du en viss anelse av den store folkemengden som har vært samlet i Kairos gater.)

"Først av alt vil jeg få uttrykke min takk til Herren for kirkebygget vårt som er lokalisert rett ved siden stedet hvor de verste konfrontasjonene har skjedd, er uskadet. To regjeringsbygg som ligger like i nærheten er ødelagt. For tiden er vi ikke i stand til å komme oss til kirkebygget vårt," forteller den egyptiske pastoren.

Han forteller at de tre siste månedene før opprøret begynte hadde menigheten intensivert bønnekampen. Bønnesamlingene ble ledsaget av 40 dagers faste. 1200 deltok i denne bønne- og fastekampanjen! Menigheten fikk høre flere profetiske budskap om det som skulle skje.

"Det var veldig tydelige ord som omhandlet en stor forandring som skulle skje i 2011. På 1.nyttårsdag fikk vi et veldig tydelig ord fra 2.Mos 34,10, at Han vil gjøre ting som ingen har hørt om før i vårt land. Følelsen vi satt igjen med må ha vært den samme som Ester hadde, at vi var i stor fare samtidig som vi kunne få oppleve stor seier, og at Herren hadde satt oss i posisjon for 'en tid som denne' (Est 4,14)," forteller den egyptiske pastoren.

Menigheten holder nå på med å sette opp aksjonsgrupper som kan hjelpe til med medisinsk hjelp, rydde gater, dirigere trafikk etc, i det kaoset som nå hersker i Kairo.

Ingen kommentarer: