torsdag, februar 03, 2011

Reiser 130 km og går på beina i flere timer for å nå frem til kristen familie i fjellene i Ukraina

For en tid tilbake ble jeg kjent med Dudka Paul (bildet), pastor for en baptistkirke i Ukraina og lærer på et teologisk seminar. Jeg kommer til å presentere både han og menigheten i en egen bloggartikkel senere, men vil bare fortelle noe om ham som har gjort et veldig sterkt inntrykk på meg.

Dudka Paul er bare 28 år gammel, men han har et stort ansvar lagt på sine unge skuldre. Ved siden av menigheten, har han også ansvar for 15 utposter. Alle disse ligger oppe i fjellene. For å komme til den som ligger aller lengst unna må Dudka Paul ta buss. Det er 60 kilometer en vei. Så må han ta beina fatt i flere timer for å komme frem til en familie som er den eneste troende familien i den landsbyen. Snakk om utholdenhet og trofasthet!

Tirsdag dro han og kona for å besøke denne familien. Når bussen når endeholdeplassen er det mørkt ute - og det er virkelig mørkt i Ukraina på denne tiden av året! Det er vanskelig å gå i disse fjellområdene, blant annet fordi man kan støte på ulv. Men Dudka Paul har gitt sitt liv for å forkynne evangeliet, og det skal frem. At noen er villig til å reise 130 kilometer og gå på beina i mange timer for å nå frem til en eneste familie for å oppmuntre dem og bygge dem opp i troen, det både begeistrer meg, utfordrer meg og griper meg veldig.

Tenk om en rik nordmann kunne gi denne pastoren en bil! Tenk hva han da kunne få utrettet med det pågangsmotet og trofastheten han viser i tjenesten.

Ingen kommentarer: