Jeg lyttet til et budskap av Paul Washer (bildet) i går. Paul Washer er leder for misjonsorganisasjonen HeartCry, og en del av baptistmenigheten Grace Life i Shoals USA.
Mange hevder at de er frelst fordi de tror? Hvordan kan du vite at du tror? Eller de legger til: Jeg vet i mitt hjerte at jeg tror. Men Bibelen sier at: "Hjertet er svikefullt, mer enn noe annet, det kan ikke leges. Hvem kjenner det." (Jer 17,9)
Bibelen sier at vi må gjøre følgende:
"Ransak dere selv om dere er i troen! Prøv dere selv! Kjenner dere ikke dere selv, at Jesus Kristus er i dere? Det måtte da være at dere ikke består prøven." (2.Kor 13,5)
Paul Washer sier at et sikkert kjennetegn på at man er frelst er at man er sensitiv til synd i ens eget liv! Og man ledes til å bekjenne synd som måtte finnes i livene våre.
Washer er radikal når han sier: "Du har ikke et nytt forhold til synd, og på samme tid et nytt forhold til Gud!"
Så legger han til: "Når var siste gangen du gråt over din synd? Skjelver du når du leser Hans ord, eller leter du etter smutthull så du kan komme deg unna det som står i Bibelen?"
Kjennetegnet på at man er en kristen er at man ikke bare omvendte seg en dag, men at man fortsetter med å leve i omvendelse. Det handler ikke om at vi trodde en gang, men at vi fortsetter å tro i dag. Og det handler ikke om at vi en gang begynte å vandre sammen med Ham, men at vi vandrer sammen med Ham i dag.
Å være en kristen handler om å ikke bli likedannet med denne verden, men leve for Herren Jesus og jage etter Gud.
6 kommentarer:
Veldig bra og viktig artikkel!
Takk, jeg synes også det. Dette er nok en av de viktigste artiklene jeg har publisert på bloggen så langt.
Dette er et spørsmål som ikke er mulig å svare enkelt på. Selv med sitatene fra Paul Washer kommer man til kort!
Har vært med å arrangere Alphakurs en del ganger nå og ett av emnene er
"Hvordan kan jeg vite at jeg tror?".
Dette emnet synes jeg nesten er det vanskeligste å nærme seg av alle emner på Alphakurset, det utfordrer og stiller en til veggs med ens tro; har man en tro som er Herren verdig? Men tro er ikke en prestasjon, det er en slags tilstand!
En definisjon på tro i Bibelen finner vi i Hebr.11. "Tro er full tillit til det en håper på, overbevisning om det en ikke ser. ..... Ved tro forstår vi at verden ble formet ved Guds ord; at de ting som sees, ikke ble til av de synlige ting." (v.1+3) Og videre i vers 6: "Men uten tro er det umulig å være til behag for Ham, for den som kommer til Gud, må tro at Han er til, og at Han er Den som belønner dem som søker Ham med iver."
Jeg tror de kristne må gjenoppdage skaperverket, det som sees er ikke blitt til av de synlige ting, skaperverket er formet ved Guds ord! Dette tror jeg er noe av den viktigste næringen til vår gudsfrykt! Og vi må opparbeide en "fascinasjon" og glede over Herren og et dypt ønske om å tilhøre Ham slik at vår søken etter Ham kan settes i klassen "iver".
Vi har også noen begrep som Åndens vitnesbyrd i f.eks. Rom. 8,9 og Åndens frukt i Gal. 5,22-23 som kanskje kan hjelpe i denne sammenhengen.
Gode bibelvers om dette har vi også i Rom. 10, 9-10; "For dersom du bekjenner Herren Jesus med din munn og tror i ditt hjerte at Gud har oppreist Ham fra de døde, skal du bli frelst. For med hjertet tror en til rettferdighet, og med munnen bekjenner en til frelse." Jeg vil her legge til at man trenger ikke å være "forkynner" for å bekjenne Herren Jesus med sin munn!
Avslutter med et sitat av Trygve Sandvig: "Kristen tru er Jesus og det han stod for. Og då vert det radikalt, det vert skarpt, kontroversielt og skakande."
Ønsker bloggens lesere lykke til med trosveien!
Hilsen
Thomas i S.
Det spiller ingen rolle hvor grundig du leser bibelen. Du kommer bare til å tolke den slik at den tilpasser seg dine fordommer uansett.
Hva om Gud er nestekjærlig og full av kjærlighet?
Hva om det er lov å legge bort fremmedfrykt og hat?
Bibelen er ikke ment som en unskyldning for å blåse opp sitt eget ego på.
Pust inn og ut. Kjenn hvor deilig det er å gi slipp på sitt eget opplåste ego!
Kanskje du skal prøve på litt saklighet? Og: Er det noen som har snakket om fremmedfrykt her?
Legg inn en kommentar