tirsdag, juli 14, 2009

En god biskop? Eller en forfører?



Pastor Thomas Bjerkholt (bildet) er en modig mann, og en god hyrde for sin flokk i Trondheim Frikirke. I dagens utgave av Dagen/Magazinet har han et innlegg om bispevalget i Stavanger, og viser med det at han er en man kan stole på når det gjelder å være tro mot Guds ord. Det samme kan ikke sies om han som ble valgt til ny biskop i Stavanger. Frikirkepastoren er også inne på det svik mot Guds ord som skjer når den nye biskopen i Stavanger skal innsettes. Bjerkholt skriver:

Hvem er en god biskop? Han som taler som Guds ord og lever etter det. Det er en god biskop. I vigslingsritualiet i Den Norske Kirke siteres det fra Titus 1,7-9 hvor det blant annet heter at hyrden "må holde seg til det troverdige ord i samsvar med læren, slik at han både er i stand til å rettlede etter den sunne lære og til å gjendrive påstandene til dem som sier imot." Enhver ny biskop formanes til å ta vare på den apostoliske lære og til å fremme enheten i Guds kirke.

Det har alltid strid om sannheten i Guds Ord. I dag pågår en veldig kamp om de apostoliske formaninger til mann og kvinne og om hvordan vi skal rett ære Gud med vår seksualitet. Bibelen er helt samstemt i dette: Det seksuelle samliv hører til det hetrofile samliv mellom èn mann og èn kvinne. Apostelen Paulus understreker for oss at homofilt samliv er synd. Ja, mer enn det. I Rom 1 bruker han disse uttrykkene for å beskrive homofile og lesbiske forhold: Det er urent, skammelig, vanærende lidenskap, unaturlig, utuktig. Det er et tegn på at de som lever slik har valgt løgn fremfor sannheten, tilbedlese av skapningen i stedet for tilbedelse av Skaperen. Og, enda verre: De som gir seg hen til dette, de som lever slik, de rammes av Guds vrede og skal ikke arve Guds rike, om de ikke omvender seg fra det. Slik lyder Herrens ord.

Stavanger har fått ny biskop. Hva sier han til apostelens ord om seksualiteten? Han setter alt dette til side. Det gjelder ikke i dag, lærer han. Det apostelen kaller urent kaller den nye biskopen rent, det som apostelen kaller kaller unaturlig kaller den nye biskopen naturlig - for den som har slike følelser -, og den som lever slik går slett ikke fortapt. Slik lærer den nye biskopen i Stavanger.

Er en slik biskop en god biskop? Kan en biskop som motsier seg apostelen kalles en god Herrens tjener? Mange ble forarget da den kandidat som Stavanger bispedømme selv ønsket, ikke ble utnevnt. Men deretter sa de fleste at den nye biskopen, tross alt, blir en "god biskop". Selv såkalt konservative kirkeledere sa det slik. "En god biskop." Det er helt utrolig, synes jeg. Og enda verre blir det det når et samlet bispekollegium nok en gang skal istemme at en slik biskop er en rett biskop "etter Guds ord", slik det lyder ved vigslingen. Nei! Den Norske Kirke er en forfører for vårt folk i sin seksualetikk. Det er den tragiske sannhet. Det veldige alvor som saken har i Guds Ord, er i ferd med å oppløses. Den kommende bispevigsel vil bidra til dette.

4 kommentarer:

Dagfinn Stærk sa...

Enig med Thomas Bjerkholt i dette. Men så innvendes det at han er en god og sentral forkynner. Jeg skal igrunnen ikke betvile det. En vranglærer på ett område behøver hverken være en ondsinnet person, en dårlig predikant eller en som er vranglærer på alle områder.

Luther sa noe om at det gjelder å kjempe der striden står i dag. Og en nye biskopen i Stavanger fremmer en kursendring i Den norske kirke.

Like ille er det med dem som sier at de for sin egen del holder fast ved Kirkens tradisjonelle syn i homofilispørsmålet, men ikke vil la det spørsmålet være til hinder for fellesskap og anerkjennelse av biskoper og prester som ellers forkynner et godt budskap. Det minner meg om tidligere redaktør i Dagen, Arthur Berg, som sa at det finnes to typer konservative. Det er de stridskonservative som tar opp kampen. Og det er de fredskonservative, som nok er uenige, men ikke gjør noe med det. Denne siste gruppen er medansvarlige for kursendringen i Den norske kirke og andre kirker.

Bjørn Olav sa...

Ja, dette har jeg forundret meg over: at konservative biskoper og prester er med på å innsette liberale biskoper og prester. Selv påstår de altså å stå for det Guds ord sier, og de vil være tro mot sin kirkes bekjennelse. Likevel legger de hendene på utro Herrens tjenere og vranglærere, og innsetter dem i tjenesten. Hvordan er det mulig?

Karin sa...

Härligt att höra om denne
förkunnare Bjerkholt!
Tänk om vi hade fler herdar som denne man i våra kyrkor idag!
Tänker på vår Ärkebiskop i Sverige Anders Weiryd!Det verkar vara två ganska lika personer vad gäller ställningstagandet till homovigslar!
Ja, det är som jag sagt tidigare,att det behövs sannerligen en Jeremia i våra länder idag!En som i Guds Kraft vågar bryta denna apati,som håller på att breda ut sej mer och mer i våra länder!

Skulle vilja säga att detta är en otrohet mot Guds ord!
Karin

Karin sa...

En liten förklaring till mitt inlägg.
Alltså jag menar att denne nye biskop i Stavanger,och våran Biskop Anders Weiryd,verkar ha
lika uppfattning vad gäller homovigslar.