søndag, juli 05, 2009

Baptister i Kroatia lager teaterstykke av "Skjulestedet"



Baptister i Kroatia setter opp "Skjulestedet" som eget teaterstykke i år. For tiden søker de etter skuespillere og statister, i alt 70 personer, og auditioner holdt i Baptistkirken i Sisak og Cakovec. Teaterstykket skal vises på ulike steder i Kroatia.

Det var Corrie ten Boom fra Holland som i sin tid skrev boken "Skjulestedet", som handler om ten Boom familien som skjuler jøder under krigen. Corrie ten Boom blir tatt av nazistene, og sammen med sin søster Betsie sitter hun i fangeleiren Ravensbrück. Søsteren dør, mens Corrie overlever dette jordiske helvete. Etter krigen reiser hun verden over med evangeliet, og bringer budskapet om forsoning i Kristus.

Det er ten Boom famliens liv, og da i særlig grad Corrie's liv som nå blir levende teater i Kroatia. Dette teaterstykket er en sterk formidling av hva troen på Jesus kan føre til, og man vil kunne nå mange kirkefremmede mennesker med det.

La oss be om at våre trossøken i Kroatia finner de skuespillerne og statistene de trenger, og at de skal lykkes med å formildle evangeliet gjennom dette teaterstykket.

Ingen kommentarer: