mandag, juli 06, 2009

Gud har noe på gang i Hvite-Russland, del 1








Det skjer gledelige ting i Hvite-Russland også! Som regel hører vi om forfølgelse, trakassering og vanskeligheter for våre trossøsken i dette kommunistiske diktaturet. Men for baptistmenigheten "Gode nyheter" eller "Blagovestie" som den heter på russisk, i området Ulitsa, som ligger nord for hovedstaden Minsk, går det riktig bra.


Menigheten ble grunnlagt i 1990 som en uregisttert baptistmenighet med en håndfull medlemmer. I dag har den vokst til den nest største baptistmenigheten i Minsk. De siste 19 årene har den døpt 500 nye mennesker, og grunnlagt to søstermenigheter. I 2007 "gav de bort" 100 medlemmer, slik at de kunne grunnlegge forsamlingen som fikk navnet "Den nye jord". I år har 70 av menighetens medlemmer grunnlagt forsamlingen "Håpets lys". De tre forsamlingene har nå sammenlagt et sted mellom 500-600 mennesker på sine søndagsgudstjenester.


"Vi har opplevd en vidunderlig tid de siste seks-syv årene," sier menighetens hovedpastor Dimitij Lazuta, og legger til: "Vi har døpt 40 nye mennesker årlig og vi trener nye menighetsledere. 25 av våre ungdommer, som alle har universitetsutdannelse, går nå igjennom et toårs program for å bli utsendt av menigheten som misjonærer eller bli menighetsrabeidere."


Men det er ikke slik at ikke-kristne står i kø for å komme til menighetens møter:


"Vi må kjempe for hver eneste en for å vinne dem for Jesus. Vi må lære oss til å bli profesjonelle. Men jeg forblir optimistisk. Det er en god tid for menigheten."


Vi skal se nærmere på hva som skjer i andre baptistmenigheter i Minsk i en kommende artikkel.

4 kommentarer:

Jens Thoresen sa...

Veldig oppmuntrande. I lengda vil det ikkje vera eit regime i verda som kan stå seg mot ei kyrkje som lyser av Kristi kjærleik, held ut i liding og saltar samfunnet rundt seg med Guds ord og vitnemålet om Jesus.

Bjørn Olav sa...

Ja, ikke sant. Jeg synes dette var så oppmuntrende at jeg synes det passet bra som en god nyhet en mandag i juli! Velsignet sommer, Jens! Det kan hende jeg skal på dine kanter av landet i løpet av høsten.

Anonym sa...

Så gode nyheter! Gleder meg over hva Gud gjør i dette landet.

Ole Anders

Jens Thoresen sa...

Dersom du det gjer, ville det vore utruleg fint å kunna treffast!!