onsdag, juli 08, 2009

Sørstatsbaptistene med eget bønnesenter i Jerusalem





De er strategisk plassert, forbederne fra Sørstatsbaptistene, som møtes i The Jerusalem Prayer Center. I en 120 år gammel bygning, i Mandelbaum gaten i Jerusalem, kommer kristne sammen for å be for byen, landet og folket.

Huset var en gang en del av den amerikanske kolonien i Jerusalem, grunnlagt av Horatio Spafford, han som skrev den nydelige salmen "It is Well with My Soul," men ble i mai i år skilt ut og er blitt til The Jerusalem Prayer Center.

Mandelbaum gaten utgjør det tradisjonelle skillet mellom den arabiske og den jødiske delen av byen.

"Når jeg ser ut av døren, kan jeg se den arabiske delen av byen, og går jeg ut den motsatte døren, ser jeg den jødiske delen. Jeg føler at Gud har plassert oss veldig strategisk," sier Anita Thorne, en av de som er kommet for å be her ved dette bønnesenteret.

Hun og mannen Dale, håper at mange kristne vil komme til The Jerusalem Prayer Center for å be for byens kristne, jøder og muslimer, ja for alle mennesker i hele verden.

"Det står jo i Bibelen: ' For Mitt hus skal kalles et bønnens hus for alle folk.' Derfor oppmuntrer vi folk til å komme hit," sier Dale Thorne.

Fra bønnerommet i bønnesenteret kan man se både den jødiske og arabiske delen av byen. Her finnes det oppslag med konkrete bønneemner, her gis det undervisning om hvordan man kan be og her er det plass for alle som vil ta del sammen med mennesker fra ulike nasjoner som har fått bønn for Israel lagt på sitt hjerte.

150 mennesker tok del i innvielsesseremonien i mai. First Baptist Church i Oviedo, Florida., SonRise Community Church in Cincinnati, Ohio, og First Baptist Church i Jacksonville, Florida hører med blant de menighetene som støtter bønnesenteret økonomisk.

Bildene viser bønnesenteret utvendig, og på det store bildet ser vi kunsteren Pam Suran som har malt det flotte bildet som henger på en av veggene i bønnesenteret. Teksten på bildet er hentet fra Matt 9,37-38: "Da sa Han til disiplene Sine: Høsten er sannelig stor, men arbeiderne er få. Be derfor høstens Herre å drive ut arbeidere til Sin høst."

Ingen kommentarer: